banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Taşaltın Döneminde Yapılan Güneş Enerji Santrali 4 Milyon Kar Elde Etti


Güneş enerji potansiyeli açısından Şanlıurfa’nın oldukça iyi bir bölgede olmasını fırsata çeviren Harran Üniversitesi, kamu sektörüne örnek bir proje olması adına öz kaynaklarıyla 2018 yılında 5MWh kapasiteli güneş enerji santralini kurdu.
Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesinde kurulan Güneş Enerji Santrali, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin enerji ihtiyacını karşılamak üzere devreye alınmıştı.
Öztüketim modeline göre projelendirilen santral, güneşli saatlerde hastanenin günlük enerji tüketiminin tamamını sağlıyor. 
Güneş enerji santrali 2019 yılında maksimum enerji üretimini 568 bin TL olarak temmuz ayında gerçekleşti. Kasım ayında ise 239 bin TL’lik kazanç elde sağlanmasıyla 2019 yılında enerji giderlerinde toplamda yaklaşık olarak 4 milyon TL kar elde edildi.
Kamu kurumlarında en büyük giderlerin tüketilen enerjilerden kaynaklandığını belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Kamu sektörü kendi enerjisini, güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayabilir. Harran Üniversitesi Güneş Enerji Santrali bunun için çok iyi bir örnektir. Geliştirilen proje ile güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretilerek genel cari giderler azaltılmıştır. Güneşin olduğu saatlerde yazın hastanemizin elektrik enerji ihtiyacının tamamını karşılıyoruz. Güneşin etkisinin en az görüldüğü kış aylarında ise üretilen elektrik enerjisinin artan kısmının Üniversite bünyesinde kullanılması için gereken yasal izinlerin alınması çalışmaları devam etmektedir. Harran Üniversitemizde Güneş Enerji Santrali ile çevreye zarar vermeden enerji üretimi sağlamaktayız” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 4 yıl önce

Gapyenev Proje Ibrahim Halil Mutlu zamanında Bülent Yeşilada nın (Fransa dan yeşil enerji konusunda ödül almış ) projesidir lütfen araştırmadan gazetecilik yapmayın birilerini ön plana çıkartacağız diye kendinizi karaliyorsunuz şehrimize ihanet ediyorsunuz. Araştırma yapılmadan hazir metinle gazetecilik yapilmaz

Avatar
Halili 4 yıl önce

Dost dediğin Balikligol.com gibi olmalı. Onca haber değeri olan konuyu görmezden gelip sırf Taşaltın'ı anmak için önemsiz bir konuyu haber yapmak gazetecilik başarısı. Taşaltın Üniversiteye neler kaybettirdi bir ara da onlara değinin ne de olsa habercisiniz.

Avatar
Şevket 4 yıl önce

Ramazan Hoca özünde kötü biri değildi. Yeterince hazır olmadan ciddi bir göreve geldiği için ilk zamanlarda savrulma yaşadı ve doğal olarak kendinden bildiği adamlara sarıldı. Yanlış insanlarla çalışan her idarecinin er-geç başına gelecek şey onun da başına geldi. Hiti 3-5 bini geçmeyen haber sitelerine ve reytingi düşük tv kanallarına kendisini mahkum edenleri fazla ciddiye aldı. Medyadan zerre kadar anlamayan kişilerin sözüm ona danışmanlıklarıyla Türkiye'de örneğine az rastlanır bir şekilde görevine veda etmek durumunda kaldı.Aslında kabuğunu kırıp, her sese ve herkese kulak verebilseydi durum çok başka olabilirdi. Şimdi bir suçlu aranacaksa, bazı yorumcuların yazdıkları gibi kemalist kafa, bilmem neleri bir kenara bırakıp esas işin çıkış noktasına odaklanmalı. Ramazan Hoca'ya bana göre en büyük zararı kendinden bildiği çevresi vermiştir.Özetle; uzatacak, abartacak bir durum yok. Ramazan Hoca günahıyla sevabıyla geldi geçti.
Allah hepimize iyilikler versin. Allah'a emanet olun

Avatar
Urfali Abdi 4 yıl önce

Ramazan rektor olmayi hic beklemiyordu... akif nacarin referansiyla Erdogan tarafindan rektor olarak atandi. simardi... sonra Erdoganin tokatiyla rektorluk koltugundan tepe takla dustu.. Akif nacara gelince, amerkada buna bir doktora tezi yazip mezun etmisler... tezinin ne oldugunu o da anlamamis... harrana geldi... bilim degil filim adami oldugu anlasilinca o da tasini taragini toplayip ankaraya tuydu... simdi ankarada roket isiyle ilgileniyormus.. devlet nasil roketleri bu adama emanet ediyor onu kendisi de anlamis degil..

Avatar
hb 4 yıl önce

Bulent Yesilata harrandaki coplugunu ozluyor mu? Harranda mali goturdu, sonra gap muduru karahicagil gibi emekli oluo tuyduler... bu iki sahisin iliskisi iyi arastirilmali..

Avatar
Urfalı 4 yıl önce

Ramazan Hoca'nın bu şehre yaptıklarını birileri hazmedemiyor. çünkü ramazan hoca rantçıların rantını kesti. adam kayırmanın önünü kesti. Ululemre itiat edilmesi lazım dedi. sol ve rantçı medya adamı neredeyse terörist ilan etti.

Avatar
man: vatandas yorumcusuna cevap 4 yıl önce

Bulent Yesilata denilen sahis, 15 temmuzdan sonra acilen apar topar emekli olup urfadan kacti.. Simdi yildirim beyazit universitesindeymis... Adam harvardi, harran icin biraktim diye gazetelere reklam vermisti... ama ne yazikki, odtu bogazici bilkent gibi universiteler kendisini kesfedemedi... Harrandaki cöplüğünü cok ozluyordur herhalde..

Avatar
Urfalı Abdi 4 yıl önce

Sayın Keldan Aşireti Lideri affet beni. Bir hata ettim bir daha yapmam, ayakkabınla ayran içem affet beni...