banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Suruç’ta Birçok Adrese Operasyon: 10 Kişiye Gözaltı

Şanlıurfa/Suruç Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 11 adrese düzenlenen baskında gözaltına alınan 11 kişi çıkarıldığı mahkeme tarafından 4’ü tutuklanırken, 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 1 kişinin ise yakalanması için çalışmaların devam edildiği belirtildi.
KONU İLE İLGİLİ OLARAK YAPILAN AÇIKLAMADA ŞÖYLE DENİLDİ:

1.    SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA ÖRGÜT KURMAK faaliyetlerine yönelik, Şanlıurfa/Suruç Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğünce dört ay önce başlatılan planlı teknik ve fiziki takip kapsamında, yürütülen operasyonlarda; örgütlü olarak işlenen uyuşturucu madde imal ve ticareti suçlarını işledikleri tespit edilen şüphelilere yönelik toplam (11) adrese operasyon düzenlenmiştir.

2.    Bahse konu operasyonlar sonucunda; şüpheli şahıslara ait ev içerisinde gizlenmiş ve eklentilerindeki arazilerde gömülmüş vaziyette (105.500) gr. kubar esrar, (13) gr. metamfetamin uyuşturucu madde, (2) adet bu suçlarda kullanılan hassas terazi ve (33) adet uyuşturucu hap ele geçirilmiştir.

3.    Bu operasyonlara ilişkin, toplam (11) şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup çıkarıldıkları adli makamlarca; (4) şahıs tutuklanmış, (6) şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ve (1) şahsın ise yakalama çalışmalarına devam edilmektedir.

4.    Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, yasaların kendisine verdiği görev ve sorumluluklarının gereği olarak, SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA ÖRGÜT KURMAK faaliyetlerine yönelik gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almakta, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması için yürütülen çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.

    Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.