banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Suruç İçme Suyu Tesislerinde çalışmalar devam ediyor

Şanlıurfa’nın içme suyu sorunları, Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yatırımlarla uzun vadeli olarak çözüme kavuşuyor. 

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine memba kalitesinde içme suyu sağlayacak olan Suruç İçme Suyu Tesisleriyle birlikte 31 kırsal yerleşim mahallesinin 2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacı ilk etapta karşılanacak.

Taşbasan su depolamasının kaynak olarak kabül edileceği ve 2. Kademe arıtma tesisininde tamamlanmasıyla birlikte projeden 277 bin 782 vatandaş faydalanacak.

Şimdiye kadar yüzde 27 fiziki gerçekleşme sağlanan projenin 2022 yılı fiyatlarıyla 315 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.

Arıtma Tesisine proje kapsamında 40.000 m3 gün kapasiteli tesis ve 20.000 m3 su deposu yapılıyor. İsale hattına ise 11.835 m çelik boru montajı ile 3600 m HDPE boru montajı yapılıyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.