banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Simit Hesabı Yapan Akbaşoğlu'na Tepki: Evinde 3 öğün çay simit yesin
 
AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun günde üç öğün çay-simit tüketildiğinde asgari ücretlilerin geçinebileceğini ima etmesine tepki gösteren kamu Sağlık Sen Aktaşoğlu'nun yapmış olduğu bu açıklamayı gaflet olarak değerlendirildiğini belirterek esefle kınadığını açıkladı.
 
Akbaşoğlu, Çankırı’da bir bardak çayın 1 TL, simit fiyatının da 1 TL olduğunu belirtip “5 kişilik bir aileden yapacağım hesabı. AK Parti kurulduğunda 2002 yılında asgari ücretli vatandaşımızın maaşı sabah, öğle, akşam çay simit almaya yetmiyordu. Şimdi asgari ücretlinin maaşı ne kadar, 2 bin 20 lira. Koyduk kenara. Bir çay, bir simit iki lira. Beş kişilik bir aile bir öğünde 10 lira. Günde 30 lira. Ayda ne yapar, 900 lira. 2020 lira eksi 900 lira ne yapar; demek ki 1120 lira cebinde kalıyor. Daha mı iyi daha mı kötü? Soruyorum matematik yaptık muhterem, şöyle kalk bakayım ayağa” dedi.
Yazılı olarak açıklama yapan kamu Sağlık Sen bu Aktaşoğlu'nun açıklamalarına sert tepki gösterdi.
AKBAŞOĞLU'NU ÇAY - SİMİT YEMEYE DAVET EDİYORUZ!

Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun, sosyal medyada hızla yayılan “Çay – Simit” üzerinden Asgari ücret hesabı yaptığı video görüntülerini bizler de ne yazık ki üzülerek izlemiş bulunmaktayız. Sayın Akbaşoğlu’nun yapmış olduğu bu talihsiz açıklamayı gaflet olarak değerlendiriyor, esef ile kınıyoruz!

Hayatı boyunca asgari ücret ile yaşamak zorunda kalmamış bir siyasinin, asgari ücret muhasebatına girişmesi ne kadar talihsizlik ise, asgari ücretten 10 kat fazla vekillik maaşı alan bir siyasinin kağıt üzerinde 5 kişilik bir aileyi asgari ücretle geçindirmeye çalışması, dahası da “köşede 1120 lira” arttırması bir o kadar maharettir!

Sayın Akbaşoğlu’nun söylemleri amacını aşmış, Sayın Cumhurbaşkanı’nın lideri olduğu siyasi partinin propagandasını yapmak üzereyken, hadleri aşmış, sınırları geçmiş, skandal niteliğindeki sözleri ile kendini batırmıştır. Oysa ki siyasi faaliyetlerinin hesabını, asgari ücretlinin eşinin, çocuğunun yiyeceği, yemek zorunda kalacağı çay ve simit üzerinden değil de, bir siyasi’ye yakışır şekilde bilimsel, istatistiksel verilerle açıklayacak olsaydı, bugün ülke ekonomisine doğrudan katkı sunan milyonlarca asgari ücretli vatandaşımızın tepkisini çekmemiş olacaktı. Bu nedenle biz bu açıklamayı “Talihsizlik ve Gaflet” olarak nitelendirmekte sakınca görmüyoruz.

Velev ki; Akbaşoğlu’nun hesabı üzere 5 kişilik bir aile 3 öğün çay simit yiyerek ayda 1120 TL arttırmış olsun. Peki, sayın Akbaşoğlu bu çarpık hesabı yaparken işçi ailesinin ölene dek yalnızca çay ve simit yemesini mi beklemektedir? Yaptığı hesaba Barınma, elektrik, su, sağlık harcamaları, giyim, eğitim, ulaşım gibi birçok temel ihtiyacı katmayan Akbaşoğlu; İşçi ailesinin kıyafet yerine “Yaprak”, Barınma yerine “Çadır”, Elektrik yerine “Lamba” kullanmasını mı tavsiye etmektedir?

Sağlık güvencesi olmasına rağmen, işçilerden “Muayene ücreti, İlaç Yüzdeliği, İlaç Farkı” gibi isimlerle devlet eliyle alınan ücretleri neden bu hesaba dahil etmemektedir?

Sayın Akbaşoğlu; İşçinin 1 yaşındaki çocuğunun da çay ve simit yemesini mi tavsiye etmektedir? Türkiye’de herhangi bir ilin kenar mahallesinde bir aylık konut kirası ne kadardır? Sadece çay ve simitin bile aylık 900 lira tuttuğu hesapta, geri kalan 1120 Lira içerisinden bu saydığımız temel ihtiyaçları nasıl karşılayacaktır, Akbaşoğlu’nun bunu da açıklamasını istiyoruz.

Ve yine sormak isteriz ki; Sayın Akbaşoğlu ve kıymetli aileleri, evde 3 öğün çay simit yiyerek mi yaşamaktadırlar? çocuklarına, bakkaldan şeker almamaya yeminleri var mıdır? Okula giden çocuklarının defter ve kitaplarını market poşetine mi koymaktadırlar?

Realiteden uzak, hayalperest, antipatik, antisamimi bu açıklamanın hiçbir izahi yanı olmadığı gibi bir mizahi yanı da bulunmamaktadır. Bu nedenle hiçbir amaca hizmet etmeyen, şaka dahi sayılamayan bu gaflet tablosundan ötürü şahsın kendisini esef ile kınıyor, Büyük Türk Devletinin fertleri olan İşçi ve ailelerinden özür dilemesini talep ediyoruz.

Çay ve simit üzerinden asgari ücret hesabı yapılamayacağı gibi, köşeye 1120 lira atmak da maalesef mümkün değildir. Tanzim satış noktalarında dahi biberin kilosunun 15, patlıcanın kilosunun 10 lira olduğu ülkemizde, sayın Akbaşoğlu’nun işçi ve aileleriyle alay eder, dalga geçer ve küçümser gibi çay simit hesabına boğması siyasi ahlaktan uzak bir davranıştır.

Bizler tüm işçi kardeşlerimiz ve aileleri adına yapılan bu talihsiz açıklamayı esefle kınıyor, şiddet ile karşı çıkıyor, sayın Akbaşoğlu’nu ailesiyle birlikte sadece 1 günlüğüne 3 öğün çay ve simit yemeye davet ediyoruz.

KAMU SAĞLIK - SEN adına açıklama yapan Genel Başkan İbrahim Halil DUYAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.