banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Sıcaktan Bunalan Urfalılar Ağaç Dikme Kampanyası Başlattı


Bugün sabah saatlerinde sosyal medya hesabından “Urfa’nın etrafı yemyeşil dağlar" projesi ile Urfamıza ağaç dikme kampanyası başlatıyoruz. Destek olmak isteyenleri bekleriz” diyerek bir paylaşım yapan Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ERİŞ’e birçok isimden destek geldi. Şu anda projelendirme surecinde olduklarını söyleyen Hüseyin Eriş, “Urfa’daki gerekli kurumlarla organizasyonu yapıp, Kısmet olursa sonbaharda faaliyete geçeceğiz insaAllah” dedi.

Bedir Çiftçi isimli bir vatandaş, “Hocam ilk bağışı ben yapıyorum bundan sonra bağış yapacak olanlarda arttırarak devam ettirirse "Yeşil bir Urfamiz" Olur. 10 Fidan Benden” diyerek ilk desteğini verirken, Fenilketonüri (pku) metabolizma hastaları Derneği Başkanı Mustafa Çiftçi, “Derneğimiz uzun süredir pku hastaları ormanı ile ilgili hayalimiz var beraber gerçekleştiririz” diyerek desteklerini açıkladı.
En önemli desteği ise Eğiimci Yazar Mehmet Sarmış verdi. Sarmış açıklamasında tüm STK temsilcilerini ve basını destek olmaya davet etti.
“YEMYEŞİL URFA”
Yemyeşil bir Urfa istiyorum diyerek açıklamasına devam eden Yazarımız Mehmet Sarmış:
Türkiye'nin en sıcak ve yeşili en az şehri Urfa.
Yemyeşil illeri gördükçe Urfa aklıma gelir, üzülürüm.
Herhangi bir yerde ağaç dikim çalışmaları duyunca, "Niçin Urfa'da da yapılmaz?" diye hayıflanırım.
Bugüne kadar çok yazı yazdım. Paylaşımlarda bulundum. Sık sık her ortamda dile getirdim. Bazı belediyelere teklif götürdüm.
Nice başka insanımız bu konuyu dile getirdi.
İşte yine yaz, yine sıcaktan bunalıyoruz.
Sivas'ta Sivas Kongresinin (4 Eylül 1919) 100. yıldönümü dolayısıyla 2005'te başlatılan "Yeşil Sivas Projesi kapsamında 100 milyon fidan dikilmeye başlanmış ve sayı şimdiye kadar 96 milyonu geçmiş.
Bu sabah televizyonda duydum, bir Afrika ülkesi olan Etiyopya'da bir günde 200 milyon ağaç dikilerek dünya rekoru kırılmış; hedefleri kısa zamanda 4 milyar ağaç dikmekmiş.
Ve az önce okudum; Harran Üniversitesinden Hüseyin Eriş hocamız "Yemyeşil Urfa" adıyla bir ağaç dikim kampanyası başlatmış, herkesi destek vermeye çağırıyor.
Sonuna kadar destekliyorum.
Adı "YEMYEŞİL URFA" olsun” dedi.
100 MİLYON AĞAÇ DİKME KAMPANYASI
Urfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun (11 Nisan 1920) 100. yıldönümü dolayısıyla hedefi en az 100 MİLYON AĞAÇ olan geniş çaplı bir kampanya başlatma çağrısı yapan Sarmış, Vali Abdullah Erin’in öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü, Ziraat Fakültesi, Tarım İl Müdürlüğü ile organizasyon yapılması; Askerler, polisler, memurlar, işçiler, öğrenciler ve bütün vatandaşlar katılımıyla Her köye en az 500-1000 ağaç dikilmesini istedi.
Kampanyaya destek veren Şair Musa Kaldı, “Urfa’da en kolay iş BİNA yapmak En zor iş AĞAÇ dikmek kimseyi eleştirmiyorum sadece hayıflanıyorum çimler sulanıyor ardından toprak doyunca atık sular sel olup yollara akıyor hâlbuki suyun akış yönüne bir depo yapsalar biriken suyu tekrar kullanabilirler.” Dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ergüven 5 yıl önce

sıcaktan bunalan değil de; "biraz memleket sevdalısı, biraz kafası çalışan, biraz doğayı, biraz canlıları seven insanların" Urfa'da başlattığı ağaç dikme kampanyası...
tam destek, hep destek.

Avatar
Keldan Aşireti Lideri 5 yıl önce

Güzel bir kampanya. Düsünenleri kutlariz

Avatar
Nuri varlık varlık fidancilik 5 yıl önce

Başarilirsa çok güzel bi kampanya herkes katkı sağlaması lazım bende aşılı ceviz fidanı verebilirim turkiyenin bütün orman arazilerine ceviz fidanı badem fidanı vekestane fidanı dikilmesi gerekir.hem ozan tabakası tamir edilmiş ölür hem ekonomiye çok büyük katkı sağlanmış olur turkiye ceviz %73 bademi %68 halen dışardan alıyoruz ülkeye büyük bi katkı olur.saygilarimla 0536 559 69 97 nuri varlık.

Avatar
Mr.Dodanlı 5 yıl önce

Sayın Dodanli benden de 51 fidan

Avatar
Uğur Olgaç 5 yıl önce

Hepimizin tek çıkar yolu doğayı koruyup,yeni yeşil alanlar yaratmak...Sonbaharda ağaç dikilecek tüm bölgeler hazırlanıp ,Etiyopyada ki gibi bir günlük tatille ağaçlandırılabilinir...

Avatar
Mr.Zotto 5 yıl önce

Urfamıza hayırlı olsun...

Avatar
dodanlı 5 yıl önce

Gerçekten lazım konuklu sırrın seyrantepe eyübiye kent ormanı yapalım 50 agaç ile bende katılacagım kampanyaya

Avatar
Mübeccel Bektaş 5 yıl önce

Kimin adına bağış yapılıyor hesap numarası Yok belki ben görmedim bilgilendirir seniz sevinirim
İyi akşamlar diliyorum