banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

SGK Müdürü Ünlü Uyardı: Son 10 Gün

Cumhurbaşkanlığı Kararıyla son dakika gelişmesi olarak duyurulan, 7256 sayılı borç yapılandırma başvuru süresinin uzatıldığı haberinin ardından ilk olarak bildirilen tarihlerde işlemlerini geciktirmiş vatandaşlar için yeni bir fırsat doğmuştu. Başvuru süresi 1 Şubat’a uzamasının ardından tarihi fırsatta son 10 güne girildi.

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü yazılı olarak yaptığı açıklamada “ SGK alacaklarının yapılandırılması için son başvuru süresi 31 Aralık 2021 tarihiydi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ ın tensipleriyle  7256 Sayılı Kanun Yapılandırma başvuru ve ödeme süreleri uzatılmıştır. Buna göre 2020 yılı Ağustos ve önceki aylara ait sigorta primleri, genel sağlık sigortası primleri, işsizlik sigortası primleri, 31 Aralık 2020'den önce kesinleşen idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar  yapılandırma başvuru süresi;  1 Şubat 2021 tarihine, ilk taksit ödemesi ise  31 Mart 2021 tarihine uzatılmıştır. Özellikle idari para cezası bulun işyerleri yapılandırma müracaatlarında halinde, borcun yüzde 50’ si silinmektedir. Ayrıca peşin ödemede Prim aslının ve prim aslına uygulanan Yİ-ÜFE’nin %10'nun, en son 31 Mart 2021 tarihine kadar veya geç ödeme zammıyla birlikte 31.03.2021 tarihinde peşin ödenmesi halinde Yİ-ÜFE tutarının %90'ı silinecektir. Bu tarihi fırsatın kaçırılmamasını sigortalı ve iş verenlerimize önemle hatırlatmak isterim.
BANKA KREDİSİ İLE EMEKLİLİK DEVAM EDİYOR...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası arasında 7256 sayılı Yapılandırılma Kanunu kapsamında emekli olabilecek sigortalılara yönelik kredi iş birliği protokolü imzalandı. SGK dan emekliliği hak edipte ödeme gücü olmayan vatandaşların anlaşmalı bankalardan kredi kullandırarak emekli olma imkanı sağlandı. Yapılandırmanın bitmesiyle birlikte bu sürede sona erecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.