banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Suriye

Şanlıurfalıların Sofrasına İftar Yemeği Taşıyorlar


Bu yıl iftar çadırı kurulmayan Şanlıurfa’da her akşam yüzlerce eve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından iftar yemeği ikramı yapılıyor

Koronavirüs salgını nedeniyle iftar buluşmalarının bu yıl için ertelendiği Şanlıurfa'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından her gün 600 haneye yemek ikramı yapılıyor. Başkan Beyazgül'ün talimatı ile her gün birbirinden değişik yöresel yemeklerin ulaştırıldığı adreslerde mutluluk ve dualar yükseliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, her gün kendi bünyesindeki sosyal tesislerinde hazırladığı yemekleri maddi olanakları kısıtlı ailelere ulaştırıyor. Kebap çeşitleri ve Urfa Yöresel lezzetlerinin ağırlıkta olduğu mönüler, yine Büyükşehir ekipleri tarafından adreslere götürülerek ailelere veriliyor. 
İftar saatlerine yakın süreçlerde mutfaklarda yemekler pişerken, aileler de tek tek aranarak Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün Ramazan tebriği iletiliyor ve evde iftar anında toplam kaç kişi olduğu soruluyor. Kişi sayısına göre adresler ve bölgeler ayrılarak; pişen yemekler araçlarla yola çıkıyor. 
Büyükşehir personelleri iftar mönülerini adreslere iletirken, ailelerin herhangi bir sıkıntısının olup olmadığı yerinde tespit edilerek Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nda sisteme geçiliyor. Başkan Beyazgül'ün bizzat takip ettiği çalışmalar vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.