banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Şanlıurfalı Hamarat Kadınlar Kooperatif Çatısı Altında Buluştu

Kooperatif çatısı altında toplanan Şanlıurfalı kadınlar, pazar yerinde yöresel gıda ve el işi ürünlerinin satışını yapacak.

Şanlıurfalı kadınlar, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan ‘’Hamarat Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’’ çatısı altında bir araya geldi. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ‘’Hamarat Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’’ çatısı altında birleşen Kadınlar, kente özgü İsot ve domates salçası, patlıcan, domates ve kurutmalık İsot ile yöresel gıda ve el işi ürünleri Pazar tezgâhlarında kendileri satışa sunacak.

Haliliye İlçesi Ulubatlı Mahallesi Turgut Özal Parkında düzenlenen Pazar yeri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, eşi Betül Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat eşi Fethiye Canpolat, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, MKYK Üyesi Vildan Polat, Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan, KADEM Şube Başkanı Dilşah Öztürkmen, Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç ile çok sayıda davetlinin katılımıyla açıldı.

“DAHA ÖNCE ÇİN’DEN İTHAL EDİLİYORDU ŞİMDİ KADINLARIMIZ ÜRETİYOR”

Kadınların istihdamına yönelik projeler hazırladıklarını ve Pazar payının oluşması için çalışma yaptıklarını anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Bu güne kadar birçok Kadın Destek Merkezi açtık. Kadın destek merkezlerimizde üretimler olmaya başladı. Bu üretimlerimizi artık ticari manada halka açmamız gerekiyordu ve bunun ilk adımını burada başlattık. Burada kadınlarımız evde ürettikleri malzemeleri getirip satacaklar. Üretilen bebekleri daha önce dışarıdan alıyorduk. Bir kısmı Çin’den ithal geliyordu. Şimdi kadın destek merkezimizin ürettikleri bebekleri alıyoruz. 

“KADINLARIN YAPTIĞI EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER BU PAZARDA SATIŞA SUNULACAK”

Kadınımızın ayakta durması, üretken olması ve ürettiğini de dışarıya satması, pazarlaması icap ediyor. Çok çeşitli üretimler var ama bunların önünü biz açacağız, bunları ticari hayata ve başka şehirlere biz taşıyacağız, E ticareti kurduğumuz zaman dışa açılımımız çok daha fazla olacak. Kadınımızın mutluluğu için onun daha iyi bir yaşam şartına taşımak için elimizden gelen tüm gayreti ortaya koymaya devam edeceğiz. Evinde isot yapan, kurutmalık kurutan bu pazara getirip satacak’’ diye konuştu. 

Kooperatif çatısı altında toplanan kadınları tebrik eden Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ise kadınlara her zaman öncelik tanıdıklarını söyledi.

Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülendar Açanal, ‘’Kadının güçlenmesi çok önemlidir. 2023’e giderken büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasında sizin gibi güçlü kadınlarla beraber yol alacağız’’ diye konuştu.

Programın ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla alanda bulunan kadınlara karanfil verilirken projede emeği geçen kadınlara günün anısına plaket takdim edildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.