banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Şanlıurfa’da neden 13 yıldır kan merkezi kurulamıyor


HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü tarafından Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde şunları belirtti.

Şanlıurfa’da 2008’den beri yani tam 13 yıldır Kızılay Kan Merkezi bulunmamaktadır. Dolayısıyla trombosit gibi hayati kan ürünlerinin Gaziantep’ten ancak 24 saat içerisinde tedarik edilebildiği bilinmektedir. Ağır yaralı hastaların yaşamını kaybetmesi veya doğum sırasında anne ölümlerinin yaşanmasında kan ihtiyacının hızla giderilmemesi de ciddi bir etken olarak görülmektedir. Kentin 3 milyona yaklaşan nüfusu karşısında kan merkezinin bulunmamasını izaha muhtaçtır. Zaman kaybedilmeden hızla kan merkezi kurulması elzemdir.

Bu Bağlamda
1. Şanlıurfa’nın 3 milyona yaklaşan nüfusu karşısında 13 yıldır neden kan merkezi bulunmamaktadır ?
2. Şanlıurfa’da kan merkezi ihtiyacı olup olmadığı hakkında elinizde fizibilite raporu mevcut mudur ?
3. Şanlıurfa’da kan merkezinin bulunması hakkında Bakanlığınıza Türk Tabibler Birliği tarafından bilgi iletilmiş midir? İletilmişse konu ile ilgili herhangi bir adım atılmış mıdır ?
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.