banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Şanlıurfa Vakfı'na Yeni Başkan Seçildi!

Ankara Dikmen'de Vakıf Evi konferans salonunda Şanlıurfa Vakfı'nın 13 olağan genel kurulunda mevcut başkan Kadir Satıcı'nın yerine emekli Korgeneraller Mustafa Kemal Alataş seçildi.

FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016 yılında girişilen darbe sırasında Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı MEBS, Lojistik ve Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlıklarındaki eylemlere ilişkin hazırlanan iddianamede, adını darbeyi önleyen 5 subaydan biri olarak duyuran ve sonrasında emekli olan Korgeneral Mustafa Kemal Alataş, Bundan böyle Şanlıurfa Vakfı başkanı olarak görev yapacak.

Şanlıurfa Vakfı'nın 13 olağan genel kurulunda  emekli Korgeneral Kemal Alataş başkanlığında seçilen yeni yönetim listesi seçimi kazandı.

 Düzenlenen Genel kurula, geçmiş dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Şanlıurfa'yı Milletvekili olarak temsil eden Yahya Akman, Muzaffer Çakmaklı, Mehmet Güneş ve kalabalık bir hemşehri temsilcisi katılım sağlamıştır.

Mustafa Kemal Alataş Kimdir?

Korgeneralliğe yükselen ,Urfa'nın köklü Ailelerinden Alataş Ailesinin bir ferdi olan Mustafa Kemal Alataş’ın hem askeri,hem insani yönünün çok üst düzeyde olduğu Urfa'lılar tarafından biliniyor.Eski dostlarını,arkadaşlarını ve Urfa'sını halen unutmayan,birebir yaşayan,her fırsatta Urfa'ya gelen konuşmalarında Urfa lehçesini halen kullanan çok samimi ve yürekli bir Urfa'lı olan Mustafa Kemal Alataş aynı zamanda ŞUTSO Eski Başkanlarından Rahmetli Mehmet ALATAŞ'ın oğlu,Makina Mühendisi Ömer İrfan Alataş'ın ise küçük kardeşidir. Mustafa Kemal Alataş, 2009 yılında Ankara'daki Jandarma Okulları Komutanlığı'na atanmıştı.

Alataş’ın Futbol Hayatı

Korgeneral ALATAŞ,Gençlik yıllarında Urfaspor'un genç ve amatör takımlarında forma giymiş,çok iyi bir santrfor olan Kemal Alataş,Lise Maçlarının kıran kırana yaşandığı 1971-1974 yılları arasında Urfa'daki maçlara damgasını vurmuş bir golcüydü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet ocakoğlu 4 yıl önce

Sınıf arkadaşıma başarılar diliyorum selamlar olsun görüşmek ümidiyle