banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Şanlıurfa TYB'de 28 Şubat konuşuldu

Haftalık cuma sohbetlerinde bu hafta Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen 28 Şubat postmodern darbesini masaya yatıran yazarlar birliği Şanlıurfa şubesi o dönemin mağdurlarını misafir etti.

Gazeteci yazar Mehmet Guli Aslan moderatörlüğünde, eğitimci yazar Mehmet sarmış eğitimci Şükran Taşdelen ve eğitimci Mehmet Halit Bayındır 28 Şubat döneminde yaşadıklarım mağduriyetleri yazarlar ile paylaştılar.
AK Parti Şanlıurfa il başkanı Abdurrahman kırıkçı'ın da katıldığı program zoom üzerinden yapıldı.

Programda eğitimci Mehmet sarmış o dönemde okul müdürü olduğunu okula gelen müfettişler özellikle başörtülü öğretmenler hakkımda tutanak tutarak işlem yapmaları için çok baskı gördüğünü belirtti. Sarmış o dönemde bu hukuksuz uygulamaları yerine getirmediği için okul müdürlüğü görevinden alınarak bir başka okula bir öğretmen olarak sürgün edildiğini belirtti.

Eğitimci Şükran Taşdelen ise 28 Şubat sürecinde en çok mağdur olan kişilerden biri olduğunu belirterek,  başörtüsü taktığı için görevinden ihraç edildiğini belirterek ihraç gerekçesi ise okul ve eğitim disiplini bozmak olarak gösterildiğini belirtti. Disiplini bozmaktan ihraç edilmesi kendisi için çok acı olduğunu belirterek halan mağduriyetlerinin devam ettiğini belirtti.

yine 28 Şubat kararlarının acımasızca uygulandığı dönemde eyyübiye'de bir okulda müdür olduğunu belirten konuklardan Mehmet Halit Bayındır'da aynı konulardan baskı gördüğünü, özellikle başörtülü öğretmenler hakkında işlem yapılmasını isteyen müfettişlere nasıl direndiğini anlattı. Bayındır o dönemde kendisini görevden alınmasına sebep olan kişi sonraki yıllarda dindarlığı ile ön plana çıkan kişi olduğunu belirterek Bu durumun kendisini daha da üzdüğünü söyledi.

Programda AK Parti Şanlıurfa il başkanı Abdurrahman kırıkçı da 28 Şubat döneminde başından geçen bir olayı anlattı.kırıkçı o dönemde kamuda görev almak için girdiği sınavda başarı ile çıkmasına rağmen imam Hatip mezunu olması nedeniyle kamu görevine atanmasının olmadığını belirtti.

2 saat kadar süren programda son olarak söz alan Türkiye yazarlar Birliği Şanlıurfa şube başkanı Mahmut Kaya tüm konuklara teşekkür ederek pandemi dolayısıyla yüz yüze haftalık olarak düzenlenen programların zoom üzerinden devam edeceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.