banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Şanlıurfa İHH'nın Afganistan'a Yardım çağrısına muhacirlerden olumlu cevap

İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila’nın Afganistan’daki insani durum ve dramla ilgili kısa bir sunumuyla başlayan toplantıya çok sayıda Suriyeli alim ve Suriye stk başkanları katıldı.

Atila, müslüman kardeş Afgan halkı bugünlerde adeta varlık yokluk mücadelesi veriyor ve Allahualem bu kışı çok çok zor geçirecekler. Afgan halkı büyük bir imtihanla karşı karşıya, bizler de onlarla imtihan olmaktayız deyip acil yardım çağrısını yeniledi ve şunları ekledi; “elimizi çok çabuk tutmamız gerekir, aksi takdirde, ağır davranırsak telafisi olmayan şeyler yaşanabilir, Allah muhafaza açlıktan ölüm haberleri bile alabiliriz dedi. Herkesin mutlaka ama mutlaka yapabileceği bir şeylerin olduğunu, herkesin gücü nispetinde bir şeyler yapması gerekiyor, çünkü hepimiz Allah katında mes’uluz. Bu mesuliyetlerimizin gereğini acilen yapmamız lazım, halka Afganistan’daki durumları anlatmamız lazım ve bu konu ile ilgili bir komisyonun derhal kurulması gerekir, özellikle Suriyeli kardeşlerimizin de elini taşın altına koymasının gerekliliği ve kardeşliğin pekişmesinde büyük bir rol alacaktır.”

Toplantıda söz alanlar;

Suriyeli Medrese âlimi Bilal Korc ebu Yahya, Suriye medreseleri olarak biz de bu yardım kampanyasına destek vereceğiz dedi,

Moritanyalı Alim Muhammed seyide bu Alya bu kampanyanın çok elzem olduğunu herkesin bu kampanyaya katılmasının gerekliliğini vurguladı,

Suriyeli STKsı olan Ensar –Muhacir Derneği adına Yusuf el-Merii ebu Qusey de halkın bilgilendirilmesi ve yardım çalışmalarının zaruriyetine vurgu yaptı,

Suriyeli Medrese âlimi Abdurrahman Fadel ebu Muhammed ise Afgan halkına yardım yapmak insani ve İslami bir vecibedir dedi.

Suriyeli Medrese âlimi İsa Bunni ebu Dücane de ziyaretleri sıklaştırıp yardım çalışmasına destek vermemiz gerekir dedi,

Suriyeli Medrese âlimesi Remziye Bellani Ummu Muhammed konferans ve seminerlerle halkı haberdar etmemiz gerekir dedi.

Suriyeli Medrese âlimesi Rim Bunni Ummu Muhammed yardım çalışmalarıyla şuur çalışmalarının gerekliliğine vurgu yaptı,

Suriyeli Medrese âlimesi İntisar Refie ise kadınların da bu işte ciddi rol almasının gerekliliğine vurgu yaptı,

Suriyeli STK Başkanı İsmail Cıben Ebu Yusuf, Afganistan çalışmalarının sadece acil yardımla sınırlandırılmaması gerekir, uzun vadeli projeler için de çalışmamız gerekli dedi,

Şanlıurfa İHH Başkan Yardımcısı Ali Acar ise söz alarak, bu kış ayına vurgu yaptı. Afgan halkının bu kışı rahat atlatması için elimizi acele tutmamız gerekir dedi.

Ve daha birçok kanaat önderi söz alıp fikirlerini beyan ettiler. Tamamı bu kampanyaya destek vereceklerini söyledi.

Toplantının sonunda Afganistan’a Acil Yardım kampanyası için beş kişilik bir komisyon kuruldu ve ilk toplantısını da hemen yaparak faaliyetlerine başladı. Komisyon; Âlimleri, medreseleri, kanat önderlerini, stk başkanlarını ve işadamlarını ziyaret ederek, Afganistan yardım kampanyasına destek isteyecekler.

İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila, toplantı sonunda “Suriyeli muhacir kardeşlerimizin bu kampanyaya destekleri çok anlamlı ve önemlidir. Bu nedenle Afganistan Acil Yardım kampanyamıza  verdikleri destekten ötürü tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ederiz” dedi.

AFGANİSTAN’A ACİL YARDIM! Kampanyasının Hesap Bilgileri şöyle;

Hesabın Adı: 

ŞANLIURFA İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİ İNSANİ YARDIM DERNEĞİ

Kuveyt Türk Katılım Bankası Hesap No: 8323532-2  IBAN: TR52 0020 5000 0083 2353 2000 02

Ziraat Bankası Hesap No: 66493746-5003   IBAN: TR70 0001 0002 5366 4937 4650 03

PTT Posta Çeki Hesap No: 09912912

Not: Bağışınızı yaparken Açıklama kısmına "AFGANİSTAN'A ACİL YARDIM" notunu yazmayı unutmayınız. (Allah bağışlarınızı kabul etsin-amin)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.