banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfaspor

Şanlıurfa'daki Kronik Sorunlar Meclis Tutanaklarına Geçti

Konu ile ilgili tutanaklara geçen sorunları tek tek sıralayan Milletvekili Özyavuz, öncelikle Hızlı Tren Projesi'nin Şanlıurfa'ya kadar uzatılmasını talep etti. ayrıca günde 20 bin kadar insanın git-gel yaptığı Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü yoluna Organize Sanayi'den başlayarak tramvay hattı yapılamasını talep etti. gerekli ödeneklerin çıkarılmasını isteyen Özyavuz, Abide Kavşağı-havaalanı güzergâhına da tramvay hattı yapılması gerektiğini söyledi.

İşte Meclis Kayıtlarına Geçen Tutanak Metni:

    İBRAHİM ÖZYAVUZ (Şanlıurfa) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkanım.
    21'inci yüzyılın iletişim ve teknoloji çağı olduğunu düşündüğümüzde, bu kadar önemli olan iletişim ve teknolojinin yanında ulaşım da çok büyük önem arz etmektedir. Şanlıurfa'nın nüfusunun her geçen gün artması, kültür ve inanç turizmi açısından önemli ve kadim bir şehir olmasını da göz önünde bulundurarak Gaziantep'e kadar getirilmesi düşünülen Hızlı Tren Projesi'nin Şanlıurfa'mıza ve hatta Mardin'e kadar uzatılması gereklidir. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığının ve Hükûmetimizin bu taleplere karşılık vermesini bekliyoruz. Hızlı tren nimetinden Şanlıurfa'mızın faydalandırılması gereklidir. Ayrıca, Şanlıurfa'nın önümüzdeki elli yılının şehir içi ulaşım sorununu kökten çözebilmemiz için, organize sanayi-Osmanbey Kampüsü ile Abide Kavşağı-havaalanı güzergâhlarına 2 tramvay hattı yapılabilmesi için gerekli olan ödeneğin çıkarılması bütün Şanlıurfalı hemşehrilerimizin beklentisidir.
    Teşekkür ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.