banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Sanlıurfa

Şanlıurfa'da Yok Artık Dedirten Hadise! 5 Yıl İşe Gelmeden Maaş Aldı

Urfa bu idarecileri mi hak ediyor?!. 
 Şanlıurfa'da Milli Eğitim bünyesinde çalışan bir kamu görevlisi 5 yıl işe gelmeden maaş alıyor. Hadisenin ortaya çıkmasının ardından adı geçen işçiye 300 bin lira zimmet çıkarılarak işten atılınca devreye dayıları giriyor...

"Parti, sendika, il müdürlüğü, kaymakamlık" diyerek devreye girenleri sıralayan Gap Gündemi Gazetesi Yazarı Veysel Polat "Urfa bu idarecileri mi hak ediyor diye sordu. 

Veysel Polat bugünkü yazısında, gündeme bomba gibi düşen bu konuyu işledi...

İŞTE O YAZININ TAMAMI:
5 yıl işyerine hiç uğramadan maaşını alan kamu hizmetlisi..

Yeni idareci, ihtiyaca binaen fark ediyor ve göreve davet ediyor. Gelmeyince gereğini yapıp, il müdürlüğüne bildiriyor. Bankamatik işçisinin 5 yıllık maaşı haksız aldığı tespit edilip yaklaşık 300 bin TL geri ödeme kararıyla birlikte kurumla ilişkisi kesiliyor.

Filim bundan sonrası: İdareciye, sözkonusu hizmetliden başlamak üzere yakınları, siyasiler, sendika, il müdürlüğünden tehditler, telkinler, baskılar ve sonunda müfettiş, soruşturma ve mahkemeler..

Bunlar bir okulda yaşanıyor.. Okulun hizmetlisi 5 yıldır işe gelmeden maaş alıyor. Hem de müdürden fazla. Öyle yoksul bir insan da değil. Tarlaları, arsaları, arabaları olan biri. Sırtı kalın. Siyasetçi akrabaları ve yukarıda saydığımız nüfuzunun uzandığı yerler..

Şimdi herkes böylesi bir yaratığa sahip çıkıp; korumaya, kurtarmaya çalışıyorsa..

Görevini yapmaya çalışan bir idareciyi bu kadar zorluyorsa..

Haktan – hukuktan, helal – haramdan,

Urfa’da eğitimin kalitesinden..

Kamu düzeninden, adaletten, asayişten, düzenden..

Nasıl bahsedeceğiz?

Suçu işleyen kadar; ona göz yuman, koruyan ve kollayanlar da suçlu ve günahkardır.

Akrabalık, hatır-gönül, partidaşlık, üyelik, müntesiplik.. Her ne saik ile olursa olsun bir pisliğe sahip çıkmak, o pisliğe bulaşmak demektir.

Parti, sendika, il müdürlüğü, kaymakamlık.. İş buralara kadar taşınabiliniyorsa yazık bu memlekete yazık..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.