banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Şanlıurfa Cihannüma’da Bayrak Değişimi


Eyyübiye ilçesinde bulunan Sakıb’ın Köşkü'nde düzenlenen görkemli devir teslim töreninde konuşan Cihannüma Genel Başkan Yardımcısı Adnan Çelik, Cihannüma’nın ortaya çıkışı ve yaptığı faaliyetleri anlattı. Cihannüma’nın bir yardım derneği ve ya öğrenci yetiştirme derneği olmadığını dile getiren Adnan Çelik, “Aynı kapta su içmiş aynı hedefler doğrultusunda hareket eden milli ve manevi değrleri ön planda tutan tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına destek vermeye çalışıyoruz. Katkı sunmaya çalışıyoruz” dedi.
Türkiye’nin bugün geldiği durumu anlatan Genel Başkan Yardımcısı Çelik, “1959 ile 1961 arasında Avrupa 105 kilometre uzaya uydu gönderip bütün Avrupa'nın fotoğrafını çekiyordu. Doğalgaz nereye döşenecek, hangi yol haritası nereden belirlenecek diye. Biz ne yapıyorduk? biz de o tarihte Başbakan asmakla meşguldük. 1975 ile 78 arasında Bin 110 kilometre uzaya uydu attılar. Bununla bütün tarımsal alanların fotoğrafını çektiler. Nereye ne ekilecek? Hangi bölge tarıma elverişli diye. Hepsini yaptılar. Biz ise o tarihte aynı silahla bir sağcı bir solcu vuruyorduk. Bir sağdan bir soldan diyorduk. 1980 ile 1982 arasında Fransa uydu fırlatıyor Avrupa'daki bütün çalışmaların alt yapısını hazırlamak için. Biz o dönemde darbe yapılmış başa geçen Kenan Evren kitapları yakıyor bir sağdan bir soldan aşacağız diyordu. Sonra Kasımpaşalı bir yiğit çıktı ve tüm bu olumsuzluklara one minute dedi” diye konuştu.
Dualarla yapılan devir teslim töreninde sonra Yeni görevi devralan Dr. Ahmet Güzelçiçek, Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır hadisini destur edinerek birlik ver beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceklerini belirterek, Bugüne kadar görev yapan başta Eyyüp Azlal olmak üzere Hüseyin Doğan ve Hasan Balay’a teşekkür ettiğini belirtti. 

Cihannuma Güneydoğu Bölge koordinatörü Mustafa Bozgeyik, AK Parti eski il başkanlarından Cuma Ağaç ve Yusuf Eğilmez, memur-sen Şanlıurfa il temsilcisi İbrahim Coşkun, Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç, Sivil Toplum Kuruluşu başkanı ve yöneticilerinin katıldığı devir teslim töreni, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Haber: Hüseyin Aslan


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.