banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Şahadetlerinin 12. yılında Mavi Marmara şehitleri Urfa'da anıldı

MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİ URFA’DA ANILDI

Mavi Marmara saldırısının 12.yıl dönümünde İHH Şanlıurfa Şubesi ve Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği, Şanlıurfa İHH Mavi Marmara Konferans Salonunda "Kutlu Sefer Mavi Marmara Yoluna Devam Ediyor" konulu bir salon program yaparak Mavi Marmara şehitlerini andı.

Programa bazı Mavi Marmara yolcuları, STK başkanları ve gönüllüler katıldı.

Program imam Mikail Nakışlı’nın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Akabinde Siyonist işgal ve terör devleti İsrail’in saldırısı sonucu Mavi Marmara’da yaşananların anlatıldığı Sinyal adlı kısa filmi izlendi.

Ayrıca Mavi Marmara yolcularından Behçet Atila, Eyyüp Yaşar ve Cevdet Ökenek gemide saldırı anında yaşadıklarını kısa kısa anlattılar.

İHH Şanlıurfa Şube Başkanı ve Mavi Marmara yolcusu Behçet Atila programda yaptığı konuşmasında; Kutlu Sefer Mavi Marmara’nın yoluna devam ettiğini vurgulayarak, bu sefer sadece Mescid-i Aksa, Kudüs, Gazze ve Filistin için değildi, bu bu beldelerimiz için bir başlangıç idi ama tüm islam beldeleri özgürleşene dek bu kutlu sefer devam edecek. Biz dursak, sizler durmazsınız, çocuklarımız durmaz ve torunlarımız durmaz bu kutlu yolculuğu sürdüreceklerdir. Diyerek şözlerini şöyle südürdü

Mavi Marmara Gemisi 2010 yılında başladığı yolculuğuna hala devam etmektedir. Dünya’nın farklı ülkerinden bir araya gelen ve farklı dillere sahip 700 kadar yolcu, bundan 12 yıl önce Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için yola çıkmıştı. Mavi Marmara ile beraber 8 gemiden oluşan Özgürlük Filosu, neredeyse her gün insan hakları ihlallerinin yaşandığı Filistin coğrafyasını tekrardan Dünya’nın gündemine taşımayı başarmıştır. Bugün geldiğimiz süreçte İsrail işgal güçleri, Filistin’in her bölgesinde uyguladığı yıkım ve göç politikası ile bölgede daha fazla problem üretmekte ve kendi ırkından başka bir millete yaşam hakkı tanımamaktadır. İyi bir insan olmanın verdiği mazlumdan yana olma tavrımız dün olduğu gibi bugünde devam etmektedir. Buradan şunu tekrar belirtmek istiyoruz,

Mavi Marmara yoluna devam etmektedir, Kutlu Sefer rotasını hiçbir zaman değiştirmemiştir. Kandan ve gözyaşından beslenen işgal güçleriyle yakınlaşmanın ümmete bir faydası olmayacaktır.

Filistin Özgür olana dek, Mescid-i Aksa’daki işgal durdurulana dek seferimize devam edeceğiz ve mazlum coğrafyalar için her zaman ilk günkü samimiyetle yola çıkmaya hazırız. Allah’ım Mavi Marmara şehitlerini rızıklandırdığın gibi bizi de şehadetle rızıklandır, Pir-i İntifada Şeyh Ahmed Yasin’in mücadelesi gibi bir mücadele aşkı, şuuru bize ver ve nihayetinde Pir-i İntifada Şeyh Ahmet Yasin’in şehadeti gibi bir şehadet bizlere de ver” şeklinde konuşan Behçet Atila’nın konuşmasından sonra, Mavi Marmara ve tüm İslam şehitleri rahmetlerine rahmet okunarak, yâd edilerek program sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.