banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Özel Yöntem Anadolu Lisesi 2019-2020 eğitim öğretime başlayacak
Özel yöntem Anadolu Lisesi 9 yıldır Şanlıurfa da üniversite hazırlık sınavlarında büyük başarılara imza atmış, yüzlerce öğrencisini Tıp, Hukuk gibi seçkin bölümlere yerleştirmiş Pratik Yöntem özel öğretim kurumlarının tecrübeli öğretmenleri tarafından açılıyor. Okulun Eğitim koordinatörü Eğitimci Bekir Maraş Özel Yöntem Anadolu Lisesi Eğitim programı hakında şunları söyledi;
Öncelikle Yöntem Kolejinin Şanlıurfamıza hayırlı olmasını diliyorum. Şanlıurfa’yı yeni nesil özel okulculuk ile tanıştıracak olan, gerek öğretmen kadrosu ve gerek farklı eğitim sistemi ile İdaalı, okulumuzun farkını kısa bir sürede herkesin göreceğine ve özel okullar için rol model olacağına inanıyoruz.

Kısaca Özel Yöntem Anadolu Lisesi; Anadolu Liseleri statüsünde, toplam 4 yıl eğitim verir. Tüm eğitim ve öğretim müfredatı deneysel ve proje tabanlı çalışmalarla desteklenir.

Dersler; görsel materyal, teknoloji ve güncel kaynaklardan yararlanılarak işlenir. Öğrenciler tüm derslerini her türlü teknolojik olanağın sunulduğu dersliklerde tüm yeniliklerin takip edildiği uygulamalarla yürütürler.

Özel Yöntem Anadolu Lisesinde öğrencilerin istek ve yetenekleri doğrultusunda çok yönlü bir eğitim verilir. Öğrencilerin kendilerini geliştirip yeteneklerine uygun alanlara yönelmeleri, doğru meslek ve üniversite seçimi için yoğun rehberlik çalışmaları yapılır.

Özel Yöntem Anadolu Lisesin de 9, 10 ve 11. sınıflarında yoğun bir İngilizce programı izlenir. Öğrencilerin günlük yaşantılarında yabancı dili etkin bir biçimde kullanabilmeleri, gelecekte, akademik ve iş hayatında başarılı olabilmeleri için gerekli altyapı kazandırılır. Temel dil becerilerinin etkin olarak kullanılmasını hedefleyen programda, dil eğitimi kesintisiz olarak devam eder.

Öğrencilerin yoğun akademik çalışmaları çok çeşitli sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle desteklenir. Eğitsel kol ve kulüpler öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkıda bulunurken farklı alanlarda kendilerini geliştirmelerine de olanak sağlar. Öğrenciler sosyal toplum bilincini kazanacakları etkinliklere yönlendirilir ve desteklenir.

Ölçme - Değerlendirme Birimi, eğitim alanındaki bütün yenilikleri izleyerek Özel Yöntem Anadolu Lisesinin eğitim hedeflerine ulaşmasında ve öğrencilerin TYT ve AYT’ye bilinçli bir şekilde hazırlanmasında etkin görev yapar. Öğretmenler öğrencilerle, 9. sınıftan başlayarak yoğun TYT ve AYT hazırlık çalışmaları yürütür. Okul sonrası ve hafta sonlarında bireysel veya grup halinde etüt çalışmaları yapılır, tam öğrenme sağlanır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.