banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Oylar açıktan kullanılınca Halfeti de oy verme işlemi durduruldu
Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde oy verme işlemleri sıkıntılı başladı, Hilallı İlköğretim Okulu’nda yapılan seçim açık oy kullanma nedeniyle durduruldu.

Halfeti ilçesinin kırsal mahallesi olan Hilallı'da ilköğretim okulunda kurulan 1049, 1050 Nolu sandıklarda açık oy kullanılmaya başlandığı belirtildi. Duruma müdahale eden HDP sandık görevlileri ile polis ve AK Parti sandık görevlileri arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesiyle birlikte itirazdan sorumlu HDP görevlileri ve avukatlar devreye girdi. Açık oy verme işleminin yasaya aykırı olduğu, bunun için açık oy verilemeyeceği, bu işlemin devam etmesi durumunda işlemlerinin durdurulacağını söyledi. Sandık başkanını ve polisi yasalara uymaları yönünde uyaran avukatlar, bunun devam etmesi durumunda oy verme işleminin durdurulup verilen açık oyların iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Okulda oy verme işlemi durdurulurken, AK Parti ile HDP sandık görevlileri arasındaki tartışmalar devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.