banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Mehmet Akif İnan Hastanesi Başhekimliğinden olaya ilişkin açıklama...

Başhekimlik tarafından "Basına ve Kamuoyuna" başlığı ile yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:  
Bazı basın organlarında;“Şanlıurfa’da nefessiz kalarak hastaneye kaldırılan diyaliz hastası Mehmet Usanmaz, nöbetçi doktorla hemşirenin ihmalinden dolayı ölümden döndü” haberi için aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

8 Ekim akşamı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servise Başvuran Hastaya rutin tahliller yapılıyor. Hastanın daha sonra Diyaliz endikasyonu olduğu tanısına varılıyor ve Haliliye Ek binaya sevki sağlanıyor. Hasta daha önce hastanemizde diyalize girmediğinden dolayı hepatit tahlilleri yapılması için kan alınıyor ve icapçı diyaliz hemşiresine haber veriliyor. Hasta çok beklediğini, beklemek istemediğini söyleyerek onam formunu dahi imzalamadan hastaneden ayrılıyor. Hasta, Hemşirenin gelmesini beklediğini söylüyor, aslında Hepatit tahlillerinin çıkması ve çıkan sonuca göre hangi diyaliz makinasına alınacağının belirlenmesi ve diğer hastalarımıza hepatit bulaştırmamak için yapılan rutin uygulamanın bir parçası olarak Acil serviste gözlem altına bekletilmiştir.
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.