banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Kim Milyoner Olmak ister de Antep Fıstığı Sorusu Şanlıurfa çıkınca...

Yarışmacıya 2018 Yılı TÜİK Verilerine göre Türkiye’de Antep Fıstığı üretiminin en fazla yapıldığı il neresidir sorusu soruldu? Yıllardır Şanlıurfalıların gündeme getirdiği fakat patenti Antep tarafından alınan fıstık sorusu gündem oldu. Sosyal medyada çokça paylaşılan görüntü, Fıstığın Urfa mı Antep mi olduğu yine tartışmaya neden oldu.

Kim Milyoner olmak ister bilgi yarışmasında yarışmacıya 2018 Yılı TÜİK Verilerine göre Türkiye’de Antep Fıstığı üretiminin en fazla yapıldığı il neresidir? diye soruldu. 

Sorunun cevap şıkları

A ) Gaziantep B) Muş C) Şanlıurfa D) Mersin şıkları yer aldı.

Yarışması Gaziantep şıkkının son kararı olduğu söyleyerek cevapladığı soru ile elendi. Bilindiği üzere 2018 TÜİK Verilerine göre en fazla fıstık üretimi Şanlıurfa’da üretilmektedir.

Bilindiği gibi TÜİK verilerine göre yaklaşık %40'ı Şanlıurfa'da, %33'ü Gaziantep'te ve geriye kalan kısımda çevre illerde yetişmektedir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 4 yıl önce

Cok dogru fıstık urfanın

Avatar
ahmet arslan gayberi horzumlu 4 yıl önce

ELBETTE FISTIK Ş URFANIN TÜRK PATENT KURUMU SANKİ Ş URFA YA GAREZ EDİYOR VAY ETSİZ ÇİĞKÖFTE VAY MEYAN KÖKÜ VAY YAVUZELİ PATLICANI.VAY DİYARBAKIR CİĞERİ YANİ HEPSİ Ş URFA İLİNE AİT GIDALARDIR TABİİ Kİ SİYASİ TARAFLARI DA VAR