banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Karagül koku saçacak! Halfeti Koku festivali yapılacak

Şanlıurfa'da bitkiler alanında uzman olan Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi anabilim dalı başkanı Prof. Dr. Hasan Akan'ın da sunum yapacağı festival ile ilgili şunları söyledi:  "Geleneksel olarak 3 yıldır yapılan, doktora öğrencilerimle birlikte destek verdiğimiz "Halfeti Koku festivali" bu hafta sonu başlıyor. Festivallin ilk gününde online sunumlar yapılacak, birbirinden değerli uzmanlar "Koku ve konunun kültürümüzdeki yeri" hususunda sunumlar yapacaklardır. Benim  sunum "6 Mart, saat 10.00 (Online), konu: Halfeti'nin etnobotaniğinde kokulu bitkilerin yeri ile ilgili katılımcılarla hasbihal edeceğiz. Bu tür organizasyonlar ile Umarım bölgede Ekoturizm büyük ivme kazanır" dedi.
 

Online Etkinlikler
6 Mart
10.00
Halfeti’nin Etnobotaniği
Prof. Dr. Hasan Akan Halfeti’nin Etnobotaniği

19.00
Vedat Ozan ile söyleşi:
Kokuların Gastronomisi
7 Mart

10.00
Penhaligons Londra’nın Halfeti Kokusu Sunumu

14:00
Bihter Türkan Ergül ile
Osmanlı’da Koku

16:00
Harran Örenyeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal, Miskçi Dükkanı

Fiziksel  Etkinlikler
7 Mart
10:00
Koku Yürüyüşü

(Halfeti Gençlik Merkezi önünde saat 10.00’da buluşulup hareket edilecektir)

Konu ile ilhili oluşturulan web sitesinde festifal için şu mısralar paylaşıldı:
Kokular hafızadır. Geçmişi ile ilgili çoğu şeyin sular altında kaldığı bir şehir içinse yitirilmemesi gereken en temel şey hafızadır. 2018 Yılında ilki gerçekleştirilen Koku Festivali ile Halfeti Slowfood, hem şehrin geçmişi ile ilgili güçlü bağları olan kokuların hatırlanması, hem tüm dünya da önemli bir marka değeri olan Karagül ile ilgili çalışmalar yapılması, hem de Mezopotamya Sümbülü gibi nokta endemik ve tehlike altında olan türlerin korunması amacıyla yoluna devam etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.