banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

Kamu Sağlık Sen: Kıdem tazminatı yalnız kırmızı değil, can çizgimizdir

Kıdemlerin fona devredilmesi ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yaptığı açıklamaya tepki gösteren Kamu Sağlık İşçileri Sendikası (Kamu Sağlık-Sen) Genel Başkanı İbrahim Halil Duyar, “Kıdemlerin fona devredilmesi işçinin de sendikamızın da, vicdanların da asla kabul etmeyeceği bir husustur” dedi.
Konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı İbrahim Halil Duyar, “İşçinin emekleri sonucunda hakkettiği kıdem tazminatı, siyasi çıkarların malzemesi olamaz. Kıdem konusunda tek söz işçinindir. Kıdemlerin fona devrini düşünmek bile, yıllarca verilen emeklerin gaspı, emeklilik hayallerinin katlidir. 60 yaşında emekliliğe ulaşan işçinin kıdemini de siz kullanacaksınız emekliliği kaldırın ülke gündeminden olsun bitsin” dedi. 
Kıdemlerin fona devredilmesi işçinin de, sendikamızın da, vicdanlarına da asla kabul etmeyeceği bir husustur diyen Duyar, “Kıdem Tazminatı; İşçinin evlatlarının eğitim parası, kızının çeyiz parasıdır. Emeklilikte hayali kurulan bahçeli ev, yıllarca hasreti çekilen otomobil parasıdır. Kıdem tazminatı; Başını sokacak bir ev, bir umre parasıdır. Kıdem tazminatı emeklinin kaybolan yıllarının bedeli, ağarmış saçlarının diyetidir. Kıdem tazminatı üzerinde siyasi konuşma yapmak dahi emekçinin hakkını çalmaktır. Kıdem tazminatı yalnız kırmızı değil, can çizgimizdir” şekliden konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Isotcuisci 5 yıl önce

Kidem tazminatimiz devletimize feda olsun

Avatar
Superisci 5 yıl önce

Maas alak yeter, kideme tazminata gerek yok

Avatar
Vatansever işci 5 yıl önce

Fedakarlık yapmak gerekiyorsa ulkemiz icin yapariz. Tazminatimiz helal olsun ülkeme

Avatar
Hasadam 5 yıl önce

Bende istemiyem kidem midem tazminat para verin karnim doysun bu ay yeter.

Avatar
Florasan Nihgtangale 5 yıl önce

Vatan içi millet için ben kidemimden vazgecerim

Avatar
Mr.Zotto Derneği Basın Sözcüsü 5 yıl önce

Mr.Zotto adina yapılan acıklamalara itibar etmeyin. Tek resmi basın sözcüsü benim Mr. Zotto ulkemiz icin gerekirse kidem iptal edilebilir diyor. Kamuoyuna saygı ile arz olunur...

Avatar
Florasan Nightangeyl Hanımefendi 5 yıl önce

Tamam