banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Kamu Sağlık Sen Başkanı Duyar  4/D İşçisi İçin TBMM'nin Yolunu Tuttu

Mevcut kamu işçileri için başlayan toplu iş sözleşmelerine, taşerondan kadroya geçen 4/D lilerin dahil edilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Görüşmelerine katılacak olan Kamu Sağlık Sen genel başkanı İbrahim Halil Duyar, burada partilerin grup başkanvekilleri ile birebir görüşmeler yapacak.

Kamuda İşçiler arasında ücret uçurma oluştuğunu söyleyen İbrahim Halil Duyar, " Ankara'da yapacağımız görüşmelerde özellikle Bu konu üzerinde duracağız. taşerondan kadroya geçen işçilerin de yapılan toplu iş sözleşmesine dahil edilmesini istiyoruz. Adı kamu işçisi ama asgari ücret çalıştırılıyor. eşit işe eşit ücret ilkesine aykırı bir şekilde çalıştırılan 4/D kamu işçileri Bir ara bir an önce bir kamu işçisinin sahip olduğu tüm özlük haklarına kavuşmasını talep ediyoruz. Ankara'da yapacağımız görüşmelerde bunları sıklıkla dile getireceğiz. çözüm yoluna gidilmesi için gerekli olan çalışmalar yapılması lazım ve kanun hükmünde kararname ile oldu bittiye getirilen bu sorunun acil bir şekilde çözülmesi lazım" dedi.
Ankara'da 3 gün çalışmalar yapacak olan Başkan Duyar, burada sendika Konfederasyon başkalarıyla da bu konu hakkında bazı görüşmeler yapması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.