banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

İşimiz Temiz Projesi Eğitimleri, Şanlıurfa’da Başladı 

 

“İşimiz Temiz” Hijyen Eğitimleri yiyecek-içecek, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki mikro işletmeler başta olmak üzere hijyen standartlarını yükseltmek isteyen diğer işletme sahipleri, çalışanları ve tüm bireylere ücretsiz olarak sunuluyor. İşletmelerin hijyen kapasiteleri ile tercih edilebilirliklerini artırmak ve gelirlerini yükseltmek için başlatılan proje, Şanlıurfa başta olmak üzere 20 ilde yürütülüyor. Proje eğitimlerine katılmak isteyen kişiler halk eğitimi merkezlerine giderek ya da https://e-yaygin.meb.gov.tr/ üzerinden kayıt oluşturabiliyor.

İşimiz Temiz projesinin Şanlıurfa’da yaygınlaştırılmasına yönelik düzenlenen paydaş toplantısı Şanlıurfa TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ŞUTSO) gerçekleşti. Toplantıya; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı, İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Esnaf Odaları ile yerel paydaşlar katılım sağladı. 

Toplantının açılışını yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı, “Hijyen konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan İşimiz Temiz projesine ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Şanlıurfa’da hizmet sektöründe faaliyet gösteren tüm işletmelerimizin projedeki eğitimlerden faydalanmasına yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. İşimiz Temiz Projesi ile Şanlıurfa’da temizlik ve hijyen konusunda bir seferberlik başlatmayı hedefliyoruz. Bu minvalde TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu olarak ilimizdeki tüm işletmelerimizi ve çalışanlarını “İşimiz Temiz” Hijyen Eğitimlerine katılmaya davet ediyoruz. Hijyenik ve sağlıklı hizmet sunan işletmelerin artırılması amacıyla bütün paydaşlarımızın desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Cevahir Asuman Yazmacı konuşmasına şöyle devam etti: “İşimiz Temiz Projesi ücretsiz eğitimlerin yanı sıra bireylere ve işletmelere sağladığı avantajlarla da dikkat çekiyor. Projenin bireylere sağladığı avantajlar arasında Millî Eğitim Bakanlığı onaylı Başarı Belgesi’ne ek olarak talep edenlere sunulacak Europass Sertifika Eki bulunuyor. Bu belgeye sahip kişiler ömür boyu geçerli mesleki yeterlilik belgesi ile Avrupa ülkelerinde iş başvurusu yaparken bir adım öne geçebiliyor. Bununla birlikte proje eğitimini tamamlayan kişilere çıraklık yerine doğrudan kalfalık sınavına girme imkânı sunuluyor. Proje eğitimini tamamlayan ve https://www.isimiztemiz.org/ web sitesine kayıt olan işletmeler ise işletme ismine özel hazırlanan İşimiz Temiz İşletme Belgesi, İşimiz Temiz çıkartması, manifesto posteri ve temizlik takip çizelgelerinden oluşan İşimiz Temiz Kiti ile birlikte OPET avantajından yararlanabiliyor. 

Türkiye geneli yaygınlaşma süreci Adıyaman, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Samsun ve Şanlıurfa olmak üzere 20 ilde başlatılan İşimiz Temiz Projesi’nin, online eğitimlerle desteklenerek daha sonraki dönemlerde 81 ilde yaygınlaştırılması hedefleniyor.” Diyerek sözlerini tamamladı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.