banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

İbrahim Tatlıses Göbekliteyeyi Ziyaret Etti

Şanlıurfa’ya gelen Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, doğduğu evi ve mağarayı ziyaretinin ardından Göbeklitepe’yi ziyaret etti.
TATLISES: AMAÇ URFA’YA TURİST YAĞDIRMAK

Doğduğu ve 17 yaşına kadar kaldığı evi gören İbrahim Tatlıses, “İbrahim Tatlıses’in tanındığı yer yerde merak var. Gelin bu adam mağarada doğdu. Bu hale geldi. Allah’ın mucizesi diyelim. Benim en büyük arzum. Burayı açmak ve burayı turizme kazandırmak, Urfa’ya turist yağdırmak. Tanındığım yer yerden buraya insanlar buraya gelir” diye konuştu.
Ziyarette konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de “Sayın Tatlıses’in Urfa için tartışılma bir değer olduğu hepimizin kabulüdür” diyerek şunları söyledi:
“İbrahim Bey Urfa’ya geldi doğduğu yeri görmek istiyordu. Sağ olsun Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat çok önceden çalışmalar başlatıp, İbrahim Tatlıses’in doğduğu evi ve mağarayı ortaya çıkarmak için temaslarda bulundu. Tahmin ediyorum bazı resmi prosedürler var bunlar tamamlandıktan sonra İbrahim beyin doğdu mağara insanların görüşüne açılacak.”
“HERKESİ GÖBEKLİTEPE’YE BEKLİYORUZ”

Sanatçı İbrahim Tatlıses’in doğup büyüdüğü ev ve mağaranın ziyaretinin ardında heyet Göbeklitepe’ye geçti.
Burada açıklamalarda bulunan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Biz Şanlıurfa’da belediye başkanları diğer kurum amirleri, milletvekillerimizle hep birlikte Şanlıurfa’nın tanıtımı turizmi açısında önünün açılması adına bizler elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz ve biz şimdi buradayız. 12 bin yıllık tarih sizi çağırıyor. Haliliye sizi çağırıyor ve Tatlıses sizi çağırıyor diyoruz ve insanlarımızı buraya bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.