banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Hulusi Öcal’a Vefa: İsmi Kütüphanede Yaşatılacak

Şanlıurfa İli Kültür Eğitim ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) ile Haliliye Belediyesi arasında yapılan protokolle, kentin önemli kültür adamlarından merhum Mehmet Hulusi Öcal’ın adı bir kütüphanede yaşatılacak.
Haliliye Belediyesi’nin Refahiye Mahallesinde yapımını tamamlayarak hizmete sunmaya hazırlandığı Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi’ndeki kütüphaneye, Mehmet Hulusi Öcal Kütüphanesi adı verilecek.
Tefrişatını Haliliye Belediyesi’nin yapacağı kütüphaneye, ŞURKAV da arasında M. Hulusi Öcal’ın kitaplarının da yer aldığı yaklaşık 5 bin civarında kitap bağışlayacak. 

MEHMET HULUSİ ÖCAL KİMDİR? 
1938 yılında Urfa’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Urfa’da, yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde tamamladı. Askerliğini yaptıktan sonra, yurdun çeşitli bölgelerinde kamu görevlerinde çalıştı. 31 yıllık kamu hizmetinden sonra Malatya Et ve Balık Kurumu Müdürü iken 1994 yılında kendi isteği ile emekliye ayrıldı. Emekli olduktan sonra bir süre ŞURKAV Kültür Merkezi Kütüphanesi’nde görev yaptı ve kütüphanenin oluşmasında büyük emekleri geçti. Yazı hayatına ortaokul sıralarında başladı. Yazı, şiir ve araştırmaları Tercüman, Urfa İçin Hizmet, Güneydoğu gibi ulusal ve yerel gazeteler ile Harran, Şanlıurfa Memleket Dergisi ve Edessa dergilerinde yayınlandı. Ulusal ve yerel derecede çeşitli ödülleri bulunan Mehmet Hulusi Öcal, hece vezniyle yazdığı şiirlerinde genelde mahalli, milli ve mistik konuları işleyen Öcal, 2016 yılında 78 yaşında vefat etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.