banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

HARÜSEM Müdürü Değişti

2015 yılından beri Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HARUSEM) Müdürü olarak görev yapan aynı üniversitenin Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Celal AĞAN görevden alındı. Celal ağan'nın yerine ise İktisadi ve İdari bilimler fakültesi Öğretim Üyesi   Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk DEMİRKOL atandı

Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HARUSEM) Müdürü olarak atandıktan sonra Doç.Dr. Celal AĞAN!dan görevi devralan Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk DEMİRKOL, Ağan'a bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek; "Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HARUSEM) Müdürü olarak atandım. Doç.Dr. Celal AĞAN hocamıza çiçeğimi takdim edip, hizmetleri için teşekkür ederek görevi devraldım. Rabbim hayırlı hizmetler yapmayı ve günü geldiğinde görevi alnımın akıyla devretmeyi nasip etsin" dedi.

HARÜSEM Tanıtımı:

HARÜSEM son dönemde ise klasik bir eğitim merkezi olma kabuğunu kırarak, şehrimiz ve ülkemiz ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen Uluslararası bir proje merkezi haline gelmiştir. Şanlıurfa’nın en merkezi noktası olan Yenişehir Kampüsünde faaliyet göstermekte olan HARÜSEM, Valilik, GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Birleşmiş Milletler (UN) ve Avrupa Birliği (AB) kuruluşlarının bölgedeki en önemli proje ortaklarından biri haline gelmiştir.
HARÜSEM yürütücülüğü yaptığı projeler kapsamında üniversitemiz Osmanbey kampüsü lojmanlarında kalan personel çocuklarına, Yenişehir mahallesinde Şanlıurfa’lı çocuklara ve Yenişehir kampüsünde Suriye’li ve Türk vatandaşı kursiyerlerin çocuklarına yönelik olmak üzere 3 adet Çocuk Kampüsü kurmuştur. HARÜSEM Çocuk Kampüsleri klasik kreşlerden farklı olarak her gün İngilizce, din eğitimi, robotik algoritma çözümü ve akıl-zeka oyunları eğitimlerinin yüklü olarak verildiği eğitim yuvalarıdır. Çocuklarımız sürekli olarak sağlık taramaları ve psikolojik danışmanlık hizmetleri almaktadır.
HARÜSEM bugüne kadar Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yapılmış en büyük eğitim yatırım projesinde (Devlet yatırımları hariç) en fazla görev üstlenen paydaş olmuş, binlerce Suriye’li zorunlu sığınmacıya ve Türk vatandaşına dil ve meslek eğitimleri vermiştir. Eğitimler esnasında kursiyerlere günlük iaşe, ücretsiz yemek ve yol yardımı yapılmıştır. Bayan kursiyerlere eğitimleri esnasında çocuklarını emanet edebilsin diye kampüs içinde kreş kurulmuştur.
HARÜSEM yürütücülüğü yaptığı projeler kapsamında Şanlıurfa’da Suriye’lilerin yoğun olarak yaşadıkları 5 bölgede Göçmen Kadın Sağlık Merkezleri kurmuştur. Her gün yüzlerce kadın ve çocuk bu sağlık, eğitim ve aşı hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanmakta ve böylece şehir hastanelerinin yoğunluğu bir nebze azaltılmaktadır.
HARÜSEM sadece teknik ve eğitim konularında değil, toplumsal ve sosyal içerikli projeler de yapmaktadır. Sürekli olarak evlilik, kadına karşı şiddet, kadın ve üreme sağlığı, çocuk yetiştiriciliği, çocuk istismarı, vb. toplumsal konularda seminerler düzenlemektedir.
HARÜSEM yürütücülüğü yaptığı projeler kapsamında Harran Üniversitesi hastanesi danışmasında Arapça ve Kürtçe bilen 2 tercüman görevlendirerek hastalar ve hekimler arasındaki iletişim sorununu azaltmıştır.
Kısacası, HARÜSEM 2011 yılında 1 odası ve 2 personeli olan mütevazi bir eğitim merkezi olarak kurulmuşken, 2018 yılı itibariyle 1 binası, 3 kreşi, 4 aracı ve maaşını kendi bütçesinden ödediği 100’ü aşkın personeli olan global eğitim ve proje merkezi haline gelmiştir.
HARÜSEM’in gelecekteki en büyük hedefi ise “3 yaşında Harran Üniversitesi’ne giren biri, 23 yaşında yaşında mezun olarak çıkabilmeli” sloganını gerçekleştirerek, Harran Üniversitesi İlkokul Koleji, Ortaokul Koleji ve Fen Lisesi Koleji projelerinin en kısa sürede hizmete girmesi hedeflenmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüsrev 5 yıl önce

Bir zamanlar Taşaltınlar, Sarıışıklar falan vardı. Şimdi YOK lar. Her fani yok olmaya mahkum. Ramazan; ramazanda bol bol helalleş. Hayırlı iftarlar

Avatar
Mehmet mehmet 5 yıl önce

Celal hoca başarılı ve işini i yapan biriydi
Önceki yönetim görevlendirme yapmış diye başarılı insanların görevine son vermeyin yazıktır.
Bu nasıl sistem
Bından sonra ki rektörde gelecek şu an ki rektörün ataması diye görevden alacak yazık valla yazık.

Avatar
Mr.Zotto 5 yıl önce

Hüsrev adam ol

Avatar
Mr.Zotto 5 yıl önce

Tamam Hüsrev abartma, affettim seni kerata. Bundan sonra 10 kez düsün 1 kez yaz adam ol hiyarto olma...

Avatar
Hüsrev 5 yıl önce

Mr. Zotto abi affet beni bundan sonra akıllı, saygılı olacağım

Avatar
Hüsrev 5 yıl önce

Mr. Zotto ayakkabınla ayran içip corabinla çorba yapam affet beni

Avatar
Hüsrev 5 yıl önce

Mr. Zotto abi biri benim nikimle sana yine saygısızlık yapmış ben değilim o affettin beni dünyalar benim oldu.

Avatar
Metin 5 yıl önce

MADENCI CELALIN GOREVDEN ALINMASI COK ISABETLI OLMUS. REKTOR BEYI TEBRIK EDERIM. DEMEK KI IYI YONDE BIR DEGISIM VAR UNIVERSITEMIZDE.