banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Harranlı Çiftçinin Sesini Duyan Bir Vekil Çıktı: Çifçilerimizin yanında olacağız

Harranlı pamuk üreticilerin lastik yakarak yol kapatma eylemi sonrasında Ankarada Çalışmalara Başladığını dile getiren Milletvekili Halil Özcan, "Her zamanki gibi Popülist söylem ve davranışlardan uzak bir şekilde gerçekçi çözüm odaklı çalışmalarımız sürecektir" dedi.

"ONARIN SORUNLARINI EN İYİ BİLENLERDENİZ"

Sosyal medya hesabından yazılı olarak açıklama yapan Milletvekili Özcan; "Her zaman çiftçilerimizin yanında olduk hepte olacağız. Pazartesinden bu yana ( Harran çatında yol kapatmadan önce) ziraat oda başkanlarıyla irtibattaydık. Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Gümrük ve Ticaret bakanlarımız Ankara dışındaydı. İlk fırsatta görüşüp pamuk üreticilerimizin fiyat konusunda mağdur edilmemesi için girişimlerimiz devam edecektir. 1 aydır çiftçilerimizle iç içeydik. Onların sorunlarını iyi bilenlerdeniz. Gümrük ve Ticaret bakanlığımızdan pamuk ithalatında bir kaç aylık kota konmasını ve Çukobirliğin desteklenmesini talep edeceğiz" diye konuştu.

"TARIM İLÇALARININ AZALTILMASI ÇALIŞMALARI YAPILSIN"

Üretim süreci boyunca yüksek maliyeti ile içiftçilerin belini büken Tarım ilaçlamalarının azaltılması için de bakanlıktan talepte bulunacağını açıklayan Özcan Şunları söyledi: "Tarım Bakanlığımızdan da Tarım ilaçlamalarının azaltılması için çalışmaların yürütülmesini, denetlenmesi çiftçilerimizin girdileriyle fiyatların orantılı olmasını talep edeceğiz . Çiftçilerimizin fırsatçıların eline düşmemesi için çifçilerimizin yanında olacağız. Bir çok ziyaret gerçekleştirdik her ziyaretimizde çifçilerimiz sorunlarını dile getirdi. Bizde takipçisi olacağımızı söyledik. Gelir gelmezde girişimlerimiz oldu. Çifçilerimizin sorunu bizim sorunumuzdur. Her zamanki gibi Popülist söylem ve davranışlardan uzak bir şekilde gerçekçi çözüm odaklı çalışmalarımız sürecektir"

NE OLMUŞTU

Haran'da pamuk üreticisi bir grup  Şanlıurfa-Akçakale karayolunu ulaşıma kapatarak bakanlığı protesto etmiş. 

eylemciler Şanlıurfa-Akçakale karayolunu lastik yakarak kapatmış. Jandarma Alay Komutanı ve İlçe Emniyet Müdürü, Harran Kaymakamı Faruk Çelik'in ikna edemediği eylemciler adına açıklama yapan İbrahim Topdağ, bir an önce pamuk taban fiyatlarının açıklanması talebinde bulunurken; bir başka üretici ise “Gübreye, mazota, tarımsal ilaç, tohuma zam yapılırken pamuk fiyatlarına 3 yıl önceki aynı” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.