banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

Hani İşten Çıkarılmayacaklardı? Ceylanpınar Belediyesi 83 Kişiyi İşten Çıkardı

Türkiye 31 mart seçimleri sonrası CHP'nin kazandığı belediyelerden işçi çıkarmasıyla çalkalanırken bir işten çıkarma hadisesi de Ceylanpınar Belediyesi yaşandı. iddiaya göre gece yarısı operasyonuyla işine son verilen Belediye çalışanları, toplu intihar girişiminde bulundu.
Şanlıurfa yerel haber ayansı Ruha Haber Ajansında yer alan habere göre Ceylanpınar’da işten çıkarıldığını belirten Belediye çalışanları su deposunun üzerine çıkarak toplu intihar girişiminde bulundular. Ceylanpınar belediye başkanı Abdullah Aksak tarafından gece yarısı operasyonu ile işten çıkarılan 83 işçiden bazıları, işten çıkarıldığı gerekçesiyle merkezinde bulunan bir su deposuna çıkarak intihar toplu intihargirişiminde bulundular. Haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Belediye tarafından geçerli bir gerekçe sunulmadan gece yarısı operasyonu ile İşten çıkarıldığını belirten işçileri polis ve vatandaşlar ikna etti.

ÖZHASEKİ: 'TEK KELİMEYLE VİCDANSIZLIK'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Özhaseki, Şanlıurfa'da düzenlenen 'Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanışında konuşmasında Suruç Belediyesinde İşten çıkarılan işçilere kast ederek: "21 yıl belediye başkanlığı yaptım, tek kişiyi bile partisinden dolayı işten çıkarmadım ve bununla da iftihar ediyorum. Ne yazık ki Şanlıurfa'da da bir belediyede 19 işçinin işine son verilmiş. Gerek Kılıçdaroğlu'nun gerekse de belediye başkan adaylarının 'Siyasi görüşünden dolayı kimse dışlanmayacak, işten atılmayacak, ayrımcılık bizde yok' diye hala dünkü ifadelerinde varken, aldığımız dünkü sonuçları söylüyorum. HAK-İŞ Federasyonu'ndan ve MHP'li arkadaşlarımızdan aldığım netice şu; büyük çoğunluğu CHP'den olmak üzere HDP'li belediyelerle birlikte 2 binden fazla insanın işine son verilmiş. Önce geldiklerinde, insanları alıp, biraz daha zor işe gönderiyorlar yani çöpe gitmek zor gelebilir; ama gönderiyorlar. Arkadaşlarımız gidip çalışmışlar. Biraz daha zor iş olsun, diye belki de kanal hizmetlerine veriyorlar. Arkadaşlar gidip orada da çalışıyorlar, hiç kimse de çalışmamazlık yapmıyor; ama bakıyorlar ki insanlar ekmeğinin peşinde; çalıştıkları halde işine pat diye son veriyorlar. Tek kelimeyle vicdansızlık, ekmeğinin peşinde olan insan işten çıkarılmaz. Görülen lüzum üzerine, el insaf arkadaşlar, günahtır. Hem çıkıp söz veriyorsunuz hem genel başkanınız 'Ayrımcılık olmayacak' diye bağırıyor dünkü ifadesinde bile; ama yüzlerce insan işinden atılıyor, işinden oluyor. 20 binden fazla işçi sendikasından istifa ettirildi. Bu tutum doğru değil. Eğer bizim belediyelerimiz içinde de bu tür davranışlarda olanlar varsa bana ulaştıklarında direkt arıyorum, mani olmaya çalışıyorum. Herhangi bir arkadaş siyasi görüşünden dolayı işten atılmaz, bu en büyük vebaldir." demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mahmut 5 yıl önce

Benide işten çıkardı Bu belediye başkanın CHP hdp den ne farkı kaldı tam anlamıyla yazıklar olsun tam emekçi düşmanı buna sessiz kalanlara üstünü örtmeye çalışanlara yazıklar olsun Ceylanpınar belediye başkanı Abdullah aksak tam 146 kişiyi çıkardı

Avatar
Mahmut 5 yıl önce

Benide işten çıkardı Bu belediye başkanın CHP hdp den ne farkı kaldı tam anlamıyla yazıklar olsun tam emekçi düşmanı buna sessiz kalanlara üstünü örtmeye çalışanlara yazıklar olsun Ceylanpınar belediye başkanı Abdullah aksak tam 146 kişiyi çıkardı