banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Gazetecileri Göbeklitepe'ye Bırakmayan Müdürü, Misafirlere Makarna İkram Etti

Şanlıurfa basınının men edildiği Göbeklitepe maratonu biteli 10 gün olmuşken, maratonda yaşanan skandallar hala etkisini gösteriyor. Şanlıurfa İl Kültür Müdürlüğü’nün imzasını taşıyan skandallardan biri Göbeklite Maratonuna basın mensuplarının alınmaması olurken, ikinci skandal ise makarna ikramı oldu.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Göbeklitepe koşusu öncesi Şanlıurfa İl Kültür Müdürlüğü tarafından Göbeklitepe ören yerine gelen sporculara ve misafirlere Urfa kültürünü tanıtmak adına ikramda bulunuldu.

Urfa yemek kültürü denince tabi ki çiğ köfte aklınıza gelmiştir. Ama maalesef Urfa İl Kültür Müdürü Aydın Aslan 12 bin yıllık tarihinde Urfa kültürüyle özdeşleşen Göbeklitepe’de misafirlere makarna ikram ederek, hem Urfa kültürüne hem Göbeklitepe’ye hem de bir çok ilin sahip çıkmak istediği çiğköfteye ihanet etti.

İl kültür müdürü Aydın Aslan bununla da kalmayıp 2019 Göbeklitepe yılında etkinliklerin tanıtımını yapacak basın mensuplarını etkinlik alanına almayarak ikinci bir skandala imza attı.

Konu ile ilgili duruma tepki gösteren ulusal ve özellikle yerel basın mensupları şu açıklamalarda bulundu;
Ulusal haber ajasında görevli olan bir basın mensubu arkadaşımız, “Şanlıurfa İl Kültür Müdürlüğüne maraton öncesi çekim yapmak için dilekçe verdik. Verdiğimiz dilekçeye birçok bahane buldular ve kabul etmediler. Maraton çekimi içib verdiğimiz dilekçenin kabul edilmemesine bahane olarak da dilekçede hangi gün çekim yapacağımızı belirtmemek oldu. bizler de siz ne zaman çekim yapın derseniz o zaman yaparız dedik bu defa da muhabir arkadaşların kimlik kartlarının fotokopileri istendi. Velhasıl çekime izin vermemek için uzattıkça uzattılar. Özellikle turizm haftasında şehrimizin tanıtılması için altın fırsat olan Göbeklitepe Maratonu basına kapalı gerçekleşti. Bunun amacı nedir açıklasınlar?” ifadelerine yer verirken,


Başka bir basın mensubu arkadaşımız ise şu ifadeleri kullandı, “Yazık gerçekten çok yazık Dünya, Türkiye Göbeklitepe’yi konuşurken bizler tarihin sıfır noktasına kadar gelip buradaki etkinlileri dünyaya aktaracaktık ama maalesef Urfa İl Kültür Müdürünün hangi akla hizmet bilmiyoruz özel emri ve isteğiyle biz basın mensuplarını Göbeklitepe kapısından içeri aldırmayıp geri göndermesi Urfa’ya Türkiye’ye ve Göbeklitepe’ye en büyük ihanettir.
 Cumhurbaşkanımız 2019 yılını Göbeklitepe yılı ilan ederken böyle basiretsiz yöneticileri unutmuş olmalı.
Kaynak: Urfa.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.