banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

Fırat-Dicle Havzası Kuraklık Yönetim Planı İçin Mardin'de Toplantı Yapılacak

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI KURAKLIK YÖNETİM PLANLARINI HAZIRLIYOR

FIRAT-DİCLE HAVZASI KURAKLIK YÖNETİM PLANI HAZIRLANDI.

Fırat-Dicle Havzası Kuraklık Yönetim Planının Hazırlanması Projesi’nin Dicle Alt Havzası Kuraklık Yönetim Planı kapanış toplantısı Su Yönetimi Genel Müdürü  Bilal DİKMEN’in katılımıyla Mardin’de gerçekleştirilecektir.

Dicle Alt Havzası;  Diyarbakır, Batman, Siirt, Bitlis, Şırnak, Hakkâri, Muş, Van, Bingöl, Elazığ, Mardin İllerinin tamamını ve/veya bir kısmını kapsamaktadır.

İlgili bakanlıklar, üniversiteler, kurum ve kuruluşların katılacağı toplantıda Fırat-Dicle Havzası Kuraklık Yönetim Planının Hazırlanması Projesi’nin Dicle Alt Havzası Kuraklık Yönetim Planıkonusunda yapılmış olan çalışmalar paylaşılacaktır.
Tarih:27Haziran 2019 – Perşembe
Saat:   09:00
Yer:Mardin Erdoba Elegance Otel
FIRAT-DICLE HAVZASI KURAKLIK YÖNETİM PLANI
Kuraklık Yönetim Planı ile havzanın su bütçesi ve kuraklığa karşı hassasiyeti göz önünde bulundurularak, yaşanması muhtemel kuraklık sebebiyle meydana gelecek havza yüzey suyu ve yeraltı suyu bütçesindeki değişime bağlı olarak sektöreletkilenebilirlik analizi yapılarak (içme ve kullanma suyu, tarım, sanayi, ekosistem ve turizm sektörlerinin ne şekilde etkileneceği belirlenecek) havza bazında kuraklık öncesinde, esnasında ve sonrasında yapılacak çalışmalar ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi hedeflenmektedir.
Ülkemizin 25 Havzası için Kuraklık Yönetim Planlarının 2023 yılına kadar tamamlanması hedeflenmektedir.Kuraklık yönetim planı hazırlık çalışmaları 10 havzada (Konya, Akarçay, Doğu Akdeniz, Kuzey Ege, Küçük Menderes, Batı Akdeniz, Antalya, Burdur, Van Gölü ve Fırat-Dicle Havzalarında) Kuraklık Yönetim Planları tamamlanmış olup;  toplam 6 havzada da (Seyhan, Ceyhan ve Asi, Susurluk, Gediz ve Büyük Menderes Havzalarında) çalışmalar devam etmektedir.
Fırat-Dicle HavzasıKuraklık Yönetim Planının Hazırlanması Projesi 2017 yılında başlamış olup 2019 yılında tamamlanmıştır. Fırat-Dicle Havzası Kuraklık Yönetim Planının Hazırlanması Projesi’nin Dicle Alt Havzası Kuraklık Yönetim PlanınınKapanış Toplantısı 2019 yılının HaziranayındaMardin’de yapılacaktır.
Fırat-Dicle Havzası Kuraklık Yönetim Planının Hazırlanması Projesi kapsamında yapılan işler:
1.    Kuraklık İndisleri, İndikatörleri ve Eşik Değerlerinin Analiziyapılarak Havzanın kuraklık hassasiyeti belirlenmiş, kuraklık risk ve şiddet haritaları oluşturulmuştur.
2.    Havzadaki Su Potansiyeli ve Su Potansiyelindeki Değişim Tespit edilmiştir.
3.    SektörelEtkilenebilirlik Analiziile kuraklığın su kullanan sektörlere(İçme ve kullanma suyu, tarım (sulama, hayvancılık vb.), sanayi, ekosistem, madencilik, sağlık ve turizm) etkisinin analizi yapılmıştır.
4.    Kuraklık ve Su Kıtlığının Etkilerini Azaltmak için Alınacak Önlemler belirlenmiştir.
5.    Havza Kuraklık Yönetim Planıoluşturulmuştur.
6.    Havza Kuraklık Veri Tabanıoluşturularak kuraklık şiddet ve kuraklık risk haritaları kamunun erişimine sunulmuştur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.