banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Başkan Kuş: Merkezde Sanayiye İzin Vermeyeceğiz Yeşilova

Ekmek Üzerinden Siyaset Yapanlara Fırıncılardan Tepki


Ekmeğin yeniden belirlenen fiyatına itiraz eden SP İl Başkanı Niyazi Yanmaz, un kalitesinin düşüklüğünün bedelini de fırıncılara yüklemesine Fırıncılar Oda Başkanı Mehmet Emin Karaatlı tepki gösterdi.
Valiliğe verdiği zamma itiraz dilekçesini sosyal medyada “EKMEK ZAMMINA İTİRAZ ETTİK Un kalitesi  0, Hijyen 0, Ekmek Kalitesi 0, Çalışanların sağlık kontrolü yok, Ruhsatsız fırın çok, Baca ve yakıt kontrolü yok ZAM DA SINIR YOK” notu ile paylaşan il başkanı Yanmaz, “Yapılan ekmek zammı ile 5 TL karşılığında 5 ekmek alan bir tüketici vatandaş olarak bu zam ile sofrasına 5 ekmek yerine 4 ekmek indirmek zorunda kalacaktır” dedi.
Niyazi Yanmaz’ın itirazı ile ilgili sitemize konuşan Fırıncılar Oda Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, “kimse esnafın ekmeği üzerinden ucuz siyaset yapmasın” dedi.
Siyasetçiler ekmek ile uğraşacaklarına yükselen doğalgaz ve elektrik fiyatlarına itiraz etmesi gerektiğini söyleyen Karaatlı, “fırıncının girdi maliyetlerinden haberi olmayan siyasetçiler ekmek üzerinden siyaset yapmasınlar. Siğorta ve bağ-kur giderlerinden haberi olmayan, siyasetçiler itiraz etmesi gereken yerleri karıştırıyor. Ucuz siyaset peşinden koşanlara şunu diyorum, Ekmek üreten ama kendisi ekmeğe muhtaç olan esnafımın yakasından düşün. İtirazınız varsa kalitesiz ve her gün yükselen un fiyatlarına itiraz edin” dedi.
İŞTE NİYAZİ YANMAZ’IN VALİLİĞE VERDİĞİ O DİLEKÇE:

ŞANLIURFA VALİLİĞİ İLGİLİ   KOMİSYONUNA SUNULMAK ÜZERE
İTRAZ EDEN: Mustafa Niyazi YANMAZ
VEKILI: Av İbrahim Halil KOMEÇÇU
Ekmek zammını iptali talebi
ACIKALAMALAR:
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı ve Fırıncılar odası başkanlığının 200 gram ekmek 1 TL ye satılmakta iken aldıkları kararla ayni gramda olan ekmeğe %25 zam yapılmasını kabul etmiyoruz
25 Urfa'da yaşayan vatandaşların ekonomik durumları alım gücü ve hiçbir gerekçeye dayanmayan bir gecede alman kararla ekmek fiyatların yükseltmesini itiraz ediyoruz
3-Yapılan ekmek zammı ile 5 TL karşılığında 5 ekmek alan bir tüketici vatandaş olarak bu zam ile sofrasına 5 ekmek yerine 4 ekmek indirmek zorunda kalacaktır. S. URFA halkının sofrasından alınan bir ekmeğin yerine konulmasını saygılarımla talep eder itirazlarımızı sunuyoruz.
SONUC ve İSTEM: Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı ve Fırıncılar odası başkanlığının 11.02.2020 tarihli EKMEK ZAMMINA karşı 5362 sayılı Kanunun 62 Maddesi gereğince yapılan bu zammın yeniden değerlendirilip, iptal edilmesi için itirazlarımızı sunuyor ekmeğe yapılan 25 lik zammın geri alınarak yeniden ekmeğin 1 TL'sina URFA halkına satılması saygılarımla talep ederiz.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.