banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

CHP Gündeme Getirdi: Urfa'da 170 Uzman Hekime İhtiyaç Var

Ceylanpınar Devlet Hastanesi ile ilgli sorunu da Türkiye Büyük Millet Meclisi Gündemine taşıyan CHP’li vekil Aziz Aydınlık, yapmış olduğu yazılı açıklamada; “Şanlıurfa’da yaşanan sıkıntılar saymakla bitmiyor; ama bizimde bu sorunlar karşısında mücadelemiz hiç bitmeyecek. Çok farklı alan ve konularda büyük sıkıntılarımız var; ancak sağlık alanında yaşanan sıkıntılar her şeyden önce geliyor çünkü gecikecek en ufak bir sağlık hizmeti bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olabilir, telafisi olmayan yaralar açabilir. O nedenle bu alanda yaşanan sıkıntılar ivedilikle çözülmesi gerekiyor" diye konuştu.

170 UZMAN HEKİME İHTİYAÇ VAR!

Şanlıurfa'da sağlık alanında acil ve öncelikli alanlarda yaptıkları tesbitlere göre uzman hekim eksikliğini şu şekilde tesbit ettiklerini söyleyen Aydınlık: "öncelikle bir tespit çalışması yaptırmıştık. O tespit çalışmasında gördük ki vatandaşlarımızın en fazla başvuru yaptığı Çocuk hastalıklarında 47, kadın hastalıklarında 29, genel cerrahide 36, iç hastalıklarında 31, anesteziyoloji alanında 27 hekim eksik, toplamda ‘170 uzman hekim eksiğimiz’ var" dedi.

bununla ilgili olarak sağlık bakanlığına soru önergesi verdiklerini dile getiren CHP’li vekil Aydınlık, Sağlık Bakanına o  nedenle sorduk: ‘Sayın bakan, bu 170 uzman hekim nerede?’

CEYLANPINAR'DA 3 AMELİYATHANE DEVRE DIŞI İDDİASI!

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Sağlık Bakanlığının yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisine Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ ile alakalı verdiği soru önergesinde ise, 15 gündür Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nin 3 ameliyathanesi de işlem dışı vaziyette olduğunu iddia etti.

  Ameliyathanelerin işlem dışı olması nedeniyle de hastaların ameliyat için başka hastanelere yönlendirildiği, bununla birlikte anestezi alanında sıkıntılar yaşandığını idda eden Aydınlık açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Bakın bunların Ceylanpınar’da yaşanıyor olması kabul edilemez. Ayrıca sorunların çözülmesi için gerekli bilgiler, gerekli başvurular ilgili kurumlara yapılmış. Burada  vatandaşlarımız mağdur. Ayrıca Ceylanpınar çok önemli bir konuma sahip. Suriye kentlerinden Resulayn ile komşu, sıcak çatışma bölgelerinin bir çoğuna yakın vaziyette. Herhangi bir acil durumda bu eksiklikler nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşayabiliriz. Bu konuyu’da Sayın Bakan’a gönderdik. Umarım Sayın Bakan bu 2 önemli hususta gereken çalışmaları başlatır. Bizlerde sonuna kadar takipçisi olacağız.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sıra seven Urfali 5 yıl önce

Zorunlu hizmet olmasa hiç dr kalmaz. Urfalı için iyi olmak, sifa bulmak önemli değil, muayene sırasını kaptirmasin yeter

Avatar
Sieneci 5 yıl önce

He dogru soylisen, benim belim cok agriyo. Ama aradan 1 hasta girip sonra bana berilen tedavi ile agrimin hic kalmamasi d3gil sirami kaptirmadan muaywne olup yedavidenfayda gormemeyi tercih ederim