banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Bugün 12 Eylül 2019 Ama Hala Sanayi Sitesinin İsmi değişmedi!..


Şanlıurfa’da yıllardır darbeci Kenan evren ismini taşıyan akabe toki’deki sanayi sitesinin ismi tüm STK ve esnafın talebine rağmen hala değiştirilmedi.  
Esnaf ve Şanlıurfa’daki Sivil toplum Kuruluşlarının Rahatsız olmasına rağmen. Yıllardır değişim taleplerine rağmen bir türlü değiştirilemeyen ismin darbe yaptığı bir yıl dönümüne daha girdi. Esnaf hala değişim talep ediyor ama karşılarına bu talebe cevap verecek yetkili bulamıyor.
201 YILINDA AK PARTİLİ VEKİLE SÖYLEMİŞLERDİ

Tarih 2010 yılını gösterdiği dönemde Şanlıurfa AK Parti Milletvekili ve TBMM komisyon Başkanı olan  Yahya Akman Referandum çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Kenan Evren'in ismini taşıyan Evren Sanayi Sitesi esnafı sitenin isimden rahatsız olduklarını ve biran önce değişmesini istediklerini söyledi. Sanayiyi ziyaret eden Yahya Akman, şehrin sorunlarını dinlemiş, 'Evren' isminin değiştirilebileceğini açıklamıştı. Demokrasi Caddesi olarak değiştirilen 12 Eylül caddesini hatırlatan Akman, isimlerin sembolik te olsa halkı rahatsız ettiğini söylemişti.
İSİM DEĞİŞİKLİK TALEBİ 2013 YILINDA BU KEZ BİR VEKİLDEN GELDİ
Tarih 2013 Yılını gösterdiğinde bu kez dönemin milletvekillerinden AK Partili Abdulkerim Gök, Evren Sanayi Sitesi'nini isminin değiştirilmesi önerisinde bulundu. Milletvekili Gök, gündemine aldığı askeri darbelere ilişkin açıklamalarda bulunup, Türkiye'de söz konusu olayların hatırlanmasının istenmediğini bildirmiş: "Her türlü askeri darbeden kalan isimlerin toplumsal hafızadan silinmesi ve ileri demokrasinin hakim olması adına Evren Sanayi Sitesi'nin ismi değiştirilmelidir. Evren Sanayi Sitesi'nin ismi Akabe'ye de uygun görülen başka bir isim olmalıdır." Demişti.

12 Eylül Darbesi'nin 39'uncu yıl dönümü

650 bin kişi gözaltına alındı bunların yüzde 95’i işkenceye tabi tutuldu, işkencede 171 kişi öldürüldü...
Türkiye Cumhuriyeti tarihinde silahlı kuvvetlerin yönetime üçüncü açık müdahalesi olan 12 Eylül Askeri Darbesi'nin üzerinden 39 yıl geçti. Türkiye’yi tamamen değiştiren müdahale sonrasında 650 bin kişi gözaltına alındı, 1 milyon 683 bin kişi fişlendi, 50 kişi idam edildi, 171 kişinin ‘işkenceden öldüğü’ belgelendi. Açılan 210 bin davada 230 bin kişi yargılandı. 30 bin kişi siyasal sığınmacı olarak yurt dışına kaçmak zorunda kaldı. 388 bin kişiye pasaport verilmedi. Yargılanan gazeteciler toplam 3 bin 315 yıl 6 ay hapse mahkûm oldu. 300 gazeteci saldırıya uğrarken, 3 gazeteci silahla öldürüldü. 12 Eylül 1980-6 Kasım 1983 arasında gözaltında veya cezaevinde ölenlerin sayısı 183, açlık grevinde ölenlerin sayısı 5 olarak kayıtlara yansıdı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turhanoğlu KENDOBEY 5 yıl önce

Ben degistirecegim...

Avatar
Ahmet 5 yıl önce

Urfa'da bürokrasi yürümez. Gönlümüz Antep'e kanmasın. Ankara'da bir bürokrat dahi yok