banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Bittiğinde 166 bin kişiye istihdam sağlayacak

Mardin Depolaması İnşaatında Çalışmalar Tam Hız
DSİ 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı hummalı bir şekilde sürdürülen, 166 bin kişiye istihdam sağlayacak, 834 bin 380 dekar araziye hizmet verecek olan Mardin Depolaması inşaatında yüzde 65 fiziki gerçekleşme sağlandı.
DSİ Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa’nın ve bölgenin mümbit topraklarını su ile buluşturmayı, insanımıza iş ve istihdam alanları açmayı sürdürüyor. Bu kapsamda, Şanlıurfa’dan Mardin’e uzanan zirai sulamaların gerçekleşmesi için sürdürülen yoğun çalışmalar devam ediyor. 
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinin 43 kilometre doğusunda, Mardin’in ise 55 kilometre batısında yer alan Derik İlçesi, Boyaklı ve Ambarlı köylerinin güneyinde bulunan Mardin depolamasında çalışmalar tam hız devam ediyor. 
Bitirildiğinde 834 bin 380 dekar araziye hizmet edecek olan projenin muhtevasında 10,5 milyon metre kare kil dolgu, 6,4 milyon metrekare kazı, 5 milyon metre kare kaya dolgu, yaklaşık 3 milyon metrekare kum-çakıl dolgu ve kuşaklama kanalı inşaatı yer alıyor.  
Depolama inşaatının tamamlanmasıyla yer altı suyu ile yapılan sulamanın sona ermesi beklenirken, yıllardır bölgenin en büyük problemi olan enerji sorununun çözümünde ise büyük bir mesafe alınmış olacak. Yöre halkının bereketini arttıracak olan proje göçünde önüne geçecek.
14 bin dekar arazinin DSİ tarafından kamulaştırıldığı proje kapsamında depolama inşaatının 1. Kademesinin imalatlarının yapılmakta olduğu bildirildi. 834 380 dekar zirai araziye hizmet ulaştıracak olan kret uzunluğu 12 bin 801 metre homojen kil dolgulu sedde inşaatının yanında bir de kuşaklama kanalı ve üzerindeki sanat yapıları inşaatının devam ettiği belirtildi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.