banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Başkan Beyazgül: Şanlıurfa Dünyanın Kültür Ve Turizm Başkenti Olacak

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen “Turizmin Gelişiminde Yerel Toplulukların Rolü” temasıyla düzenlenen toplantılarda İslam İş birliği Teşkilatının turizm şehirleri görüşüldü. 

Şanlıurfa “İİT 2022 Turizm Şehri” için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile koordinasyon halinde adaylık başvurusunda bulunmuştu. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un Türkiye’yi temsil ettiği 11. Turizm Bakanları toplantısında 2023 yılı İslam İş birliği Teşkilatı Turizm Şehri Şanlıurfa olarak onaylandı.

2023 yılı İslam İş birliği Teşkilatının Şanlıurfa’yı Turizm Şehri olarak seçmesi kentte sevinç yarattı. 12 bin yıllık geçmişiyle insanlık tarihinin seyrini değiştiren Göbeklitepe ile adını duyuran Şanlıurfa 2019 yılından bu yana en çok ziyaret edilen yerler arasında ilk sırada yer alıyor. 

Kararın onaylanmasıyla birlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kente gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin konaklanmasından ağırlanmasına kadar birçok detayı düşünecek bir yol haritası belirlendi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, farklı illerde düzenlediği tanıtım günleri etkinlikleri ve festivallerle kenti en iyi şekilde tanıtmaya devam ediyor. 

Tarihi, kültürü, folkloru, müziği ve gastronomisi ile dünyanın gözbebeği olan Şanlıurfa, adeta bir açık hava müzesini andırıyor. Konik kubbeli evleri ve dünyanın ilk üniversitesinin yer aldığı Harran, sahil ilçesi ile Fırat’ın incisi Birecik, sakin şehir ve batık kentle Halfeti, kayak turizmi ile Siverek Karacadağ, Hz. Eyyüb’ün sabrı ile bilinen ilçesi Viranşehir, Şire festivalleri ile bilinen Hilvan, adına türküler yazılan Ceylanları ile Ceylanpınar ilçesi tarihi dokusu ve taş mimarili evleriyle Şanlıurfa, 2023 yılında İslam İş birliği Teşkilatı Turizm Şehri” olarak misafirlerini ağırlayacak.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “ŞANLIURFA’YI HER PLATFORMDA TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, bir toplantı düzenleyerek gelişmeleri değerlendirdi. Başkan Beyazgül ile Vali Ayhan, 2023 yılı hazırlıklarını ortak akılla yönetip paydaş kurumlarla hareket edeceklerini belirttiler.
İslam İşbirliği Teşkilatının Azeybaycan’da gerçekleştirdiği toplantıda Şanlıurfa’yı 2023 turizm şehri ilan etmesinin kent için büyük bir sevinç olduğunu belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa olarak “İİT 2022 Turizm Şehri” için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile koordinasyon halinde adaylık başvurusunda bulunmuştu. Türkiye’mizin en gözde şehri Şanlıurfa 2023 yılı İslam İşbirliği Teşkilatı kararıyla Turizm Şehri olarak seçildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin tüm dinamikleriyle vekillerimizle STK’larımızla ve Şanlıurfa Valimiz ile birlikte ortak akıl ve paydada buluşarak şehrimizin kadim kültürünü ve değerlerini ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtmaya devam edeceğiz. Şehrimiz bu hususta hazır. Şanlıurfa, dünyanın kültür ve turizm başkenti unvanını daha ileri ki seviyelerde geliştirerek taşıyacak. İnşallah bu gayretler neticesi Şanlıurfa’ya gelen yerli ve yabancı turistler artarak devam edecektir. Bugün de aynı şekilde Şanlıurfa’mız turizm yönünden çok zengin, inşallah bu sürekli bir hale gelecektir. Önümüzdeki hafta içerisinde vekillerimizle, STK başkanlarıyla birlikte, bakamımızla birlikte Kültür ve Turizm Bakanımız ile birlikte inşallah daha geniş bir toplantı yaparak Valimiz Salih Ayhan koordinesinde istişarelerde bulunarak yol haritamızı çizeceğiz. Memleketimiz için hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.

VALİ AYHAN, “2023 YILI ŞANLIURFA İÇİN ÖZEL BİR YIL OLACAK”

2023 yılının Şanlıurfa için çok hayırlı bir yıl olacağı ifade eden Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise ‘’Aslında bugün Şanlıurfa için çok güzel bir müjde verildi. Çok güzel ve hayırlı bir işe imza atıldı. İslam İşbirliği Teşkilatının 57 üyesi olan bu teşkilatımızın 2014 yılından itibaren her yıl bir ilimizi turizm başkenti ilan ediyorlar. Cumhuriyetimizin 100. Yılında denk gelmesi açısından da çok anlamlı ve manalı oldu” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.