banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Akçakale'de 4 bin tonluk içme suyu depo inşaatı başladı

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın girişimleri ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteği içme suyu sorununu tarihe gömecek projenin ilçe merkezindeki depo inşaatı da başladı. 4 bin ton kapasiteli deponun yapımı aralıksız sürerken Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Halef Karataş şantiyeye giderek incelemelerde bulundu.

İÇ ŞEBEKE BORUSU DÖŞEMESİ DE DEVAM EDİYOR

Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Yardımcısı Karataş daha sonra proje hakkında bilgiler vererek şöyle konuştu:

“Suyun depolanacağı ve pompalanacağı depo alanı inşaatı içindeyiz. İçme suyu şebekemiz üç aşamadan meydana geliyor. Birinci aşaması Ağveren’den Akçakale’ye kadar olan 47 km.’lik olan bir yol güzergahında. Depolardan gelecek sular buradaki 4 bin tonluk depoda birikecek. Buradan Akçakale’nin iç şebekesine temiz su pompalanacak. Sınırda yıldız ilçe Akçakale’mizin için yaklaşık olarak 160-170 km.’lik iç şebeke borusu döşeme işi şuanda devam ediyor. “

“1,5 MİLYONLUK NÜFUSUN BİLE SU İHTİYACINI KARŞILAYACAK BİR PROJE”

Başkan Yalçıkaya’nın çabalarının projenin bitiş tarihinin de yakın bir tarihte olacağını belirten Başkan Yardımcısı Karataş “Normalde iş süresi 2 yılda bitmesi gereken işi Başkanımız Sayın Mehmet Yalçınkaya’nın talepleri ve yoğun çabasıyla inşallah 2022 yılında yani işin bitim süresinin yarıya yakın bir zaman sürecinde bitirmeyi hedefliyoruz. Temel amacımız Akçakale’mizin önümüzdeki yüzyıllık zaman dilimi içerisinde 1,5 milyon nüfusa ulaşması durumunda bile temiz içme suyu ihtiyacının karşılanmış olması. Yani Akçakale’miz büyük bir şehir kimliğine kavuşması durumunda bile temiz içme suyunun karşılanacağı bir proje bu. Milyonlarca liranın harcandığı, kilometrelerce borunun yerin altına gömüldüğü bir proje. Bu vizyon, bu ufukla çalışıyoruz” dedi.

“24 NOKTADA DEVASA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Başkan Yardımcısı Karataş ilçenin dört bir yanında çalışmaların sürdüğüne dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Akçakale’mizi 2023, 2053 ve 2071 vizyonları doğrultusunda büyük projeler ile donatıyoruz. İçme suyu ve ishale hattı projeleri bunlardan sadece bir tanesi. Akçakale’mizin 24 noktasında ayrı ayrı deva çalışmalar devam ediyor. Biz hiç durmayacağız, yılmayacağız, bıkmayacağız. Akçakale’miz için en güzel projeler üretmeye; teknik ekip, mesai arkadaşlarımız, ŞUSKİ ve Büyükşehir Belediye’miz ile birlikte hep bir ilçe bu ilçe için en güzel projeleri halkımıza ulaştırmaya devam edeceğiz. Sınırda yıldız ilçe Akçakale için durmak yok, yola devam.”

Başkan Yardımcısı Karataş, mahalle sakinleriyle de görüştükten sonra bölgeden ayrıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.