banner2


Yerel seçimlere az bir süre kala Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı içinde kulisler hızlandı.

Şanlıurfa’da bu seçim diğer yerel seçimlerden farklı olacak.

İlk kez Şanlıurfa İl sınırı içerisinde bulunan herkes Büyükşehir Belediye Başkanı için oy kullanacak. Daha önce merkez oyu ile seçilen belediye başkanı artık yeni Büyükşehir yasasıyla tüm ilçe ve köylerin oyuyla seçilecek!..

Seçimlerin En büyük favori partisi tartışmasız AK Partidir. Bunu birilerin söylemesine gerek yok! Ortaya çıkan aday adaylarına bakınca her şey ortada! Diğer partilerde hiçbir hareketlilik yok. Herkes AK Parti’ye bakıyor.

AK Parti’nin en büyük rakibi yine AK Partidir!..

Gelelim başlıkta sorduğumuz sorunun cevabına!. Hani derler ya “söz uçar yazı kalır” diye. Bende buraya yazıyorum. AK Parti’nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Faruk Çelik’tir. Bu konuda Faruk Çelik’in isteksiz olduğu yönünde kulis bilgileri var.

Faruk Çelik, eğer aday olma konusunda isteksiz olursa devreye Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç girecek!.  Güvenç , Şanlıurfa’ya geldiğinden beri Büyükşehir Belediye başkanıymış gibi çalışıyor. Birileri onu başkanlığa hazırlıyor. Ama gerçekten bir vali olarak güzel çalışmalar yapıyor. Bunu siyaset için yapsa dahi hakkını vermek lazım!

Adaylık konusunda kulis çalışmaları yapan Abdülkerim Gök’ün de Bakan Çelik Aday olmadığında aday gösterilme durumu var. Bu ihtimal de not edelim.

Mevcut belediye Başkanı Ahmet E. Fakıbaba’nı şansı yok!

Zaten Cumartesi günü AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısında mesajını verdi. “7Ayım kaldı. Daha sonra AK Partinin aslanlar gibi bir üyesi olarak partimin emrindeyim” dedi.

Fakıbaba AK Partiden 2. Kez aday gösterilmediğinde ister haklı olsun, ister haksız, Şanlıurfa’yı ikiye böldü. Şanlıurfalıların bir kısmı Fakıbaba’ya karşı. Şehirleşme ve gecekondu konusunda Şanlıurfa çok geride kaldı. Özellikle yapılan “YAP-SAT”  modeli evler adeta vatandaşlar için tabut evleri andırıyor.

Şu notuda ekleyelim, Fakıbaba, partiye katılırken; “Buraya gelişim, sadece ve sadece bir makam değildir. Benim buraya geliş amacım AK Parti'nin şanlı üyeliğini alabilmektir. Sizin ve partimin emrinde olacağım.” Demişti.

Peki, Niçin AK Partinin rakibi AK Partidir dedik. Çünkü geçen yerel seçimde AK Parti içerisinde AK Parti dışına çalışanlar vardı.

Önümüzdeki seçimlerde rakipsiz tek parti olan AK Parti eğer Bakan Faruk Çelik dışında bir aday çıkaracaksa bu tüm partililerin desteğiyle olmalı. Asla partiyi bölecek isim olmamalı. Tartışmalı bir isim hiç olmamalı.

Tepeden inme biri aday gösterilerse; AK Partinin tepki oyları, CHP, MHP ve diğer partilerin destekleyeceği muhtemel BDP adayının Büyükşehir belediye başkanı olması içten bile değil!.

AK Parti’nin bu seçimde en zor işi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacak!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.