banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Yerli Solunum Cihazı Hastanelerde Kullanıma Başlandı

20 bin TL sermayeyle kurulan, yerli solunum cihazında prototip üreten Biosys, milli teknoloji hamlesinin son örneği oldu. Baykar Makine, Arçelik ve ASELSAN'ın desteğiyle seri üretimine başlanan yerli solunum cihazı banttan indi ve ilk teslimatı gerçekleşti.

Yerli solunum cihazı teslim töreninde konuşan Banan Varank, Sağlık alanındaki dev yatırımların Türkiye’yi nasıl güçlü kıldığını çok daha iyi anlayabiliyoruz, koronavirüs salgını pek çok ülkeyi aciz bırakırken Türkiye ayaklarının üstünde dimdik duruyor" diyerek  "Bu süreçte büyük fedakarlık gösteren sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bugün yerli ve milli yoğun bakım solunum cihazlarının da ilk teslimatını da gerçekleştiriyoruz." dedi.

Varank, Mayıs ayının sonuna doğru 5 bin cihaz üretileceü,n, belirterek: "Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla 18 senede sıfırdan bir Ar-Ge ekosistemi kurduk. Bu altyapı, en ihtiyacımız olduğu anda devreye girdi, sadece bize değil tüm dünyaya umut oldu. Bu gurur hepimizin!" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Yerli Solunum Cihazı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.