banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ceylanpınar Arda Güneş Mehmet Süzen Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu

Yeni Ceylanpınar Devlet Hastanesi mahkemelik oldu

Ceylanpınar’da 2011 yılında konuşulmaya başlanan ve 2015 yılında tamamlanacağı taahhüt edilen Ceylanpınar Devlet Hastanesinin ihale sürecinin başladığı belirtilmişti, fakat süreç mahkemelik oldu. Böylelikle Ceylanpınar 150 Yataklı Devlet Hastanesi yapımı askıya alındı.

80 bin nüfusla Suriye sınırına sıfır noktada bulunan ve ilçedeki tek devlet hastanesi olan Ceylanpınar Devlet Hastanesine tahsis edilen yer mahkemelik oldu. İl Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; TOKİ tarafından yapılması planlanan 150 Yataklı Yeni Ceylanpınar Devlet Hastanesinin inşaat alanında mevcut bir konutun olduğu belirtildi. TOKİ’nin bu mevcut evin yıkılması için talimat verdiği, mevcut ev sahibinin ise hukuksal yollara başvurduğu öğrenildi. Mahkeme ise Sağlık Bakanlığına hukuksal süreç bitmeden, yeni Devlet Hastanesi kurulamaz yazısı gönderdiği ve buna bağlı olarak hastane yapımının, mahkemenin ne kadar süre devam edeceği belli olmadığından askıya alındığı karara bağlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4 yılda 400 proje arasında da yer alan en önemli projelerden biri olan Şanlıurfa Şehir Hastaneleri ile ilgili olarak ihale sürecinin başladığını açıklamıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ayrıca, 450 Yataklı Eyyübiye Devlet Hastanesinin inşaat çalışmaları devam ederken, Akçakale Devlet Hastanesi de bitme aşamasında olduğunu, Ceylanpınar, Suruç ve Hilvan’a TOKİ tarafından 150’şer yataklı hastane yapılması için ise çalışmaların halen devam ettiğini söylemişti. ( Mustafa Kaynak-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.