banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye

Viranşehir’de Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Açıldı

Viranşehir devlet hastanesi Başhekimi Dr İlhan ERKAN “Hastaların hem rutin tedavileri yapılacak, hem de kaybettikleri yetilerini tekrar kazanmaları için her gün okula veya işe gider gibi buraya gelecekler ve tedavilerinin ardından tekrar evlerine gidecekler” dedi.

"TRSM başta şizofreni olmak üzere şizofreni form hastalıklarının temel tedavilerini takip etmek ve planlamak ayrıca bu hastaları topluma tekrar kazandırmak için sosyal aktivasyon planlarının yürütüldüğü bir kurumdur. Hastanemiz bünyesinde kurulan TRSM’ye kısa sürede 130’a yakın hasta kaydına ulaşmış olup hastalarımıza sosyal aktivasyon, tedavi planlaması ve kontrolü şeklinde yardımcı olmaktayız.
Hasta ve hasta yakınlarının TRSM‘ye olan memnuniyetleri her geçen gün daha fazla artığını görmek TRSM ekibini mutlu etmekte ve çalışma azmimize katkı sunmaktadır. Dedi.
Ağır Ruh Sağlığı Rahatsızlığı Yaşayan Hastalar Merkezde Ağırlanacaklar’
Viranşehir Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu hekimi Uzm. Dr. Erhan YÜKSEK, TRSM hakkında şunları söyledi; “ 2016 yılında kurulan Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde toplam 126 hasta mevcuttur, Hasta kayıtları devam etmektedir.
Mevcut hastalardan 80 tane Şizofreni hastalığı olan birey, 46 tane Bipolar bozukluğu olan birey mevcuttur.
Merkezimizde bireysel işlevi iyileştirmeye dönük etkin tedaviler sunulmaktadır.
Aile desteği, psiko eğitim verilmektedir, Psikososyal destek hizmetleri verilmektedir.
Ağır ruh sağlığı bulunan bireylere; hastaneye yatırılmalarını önlemek, yeti yitiminin asgari seviyeye indirmek ve işlev iyileşmesi sağlamak amacıyla biyolojik ve psikososyal müdahaleler sunulmaktadır. Merkezimizde 1 Psikiyatri Uzmanı, 1 Psikolog, 1 Sosyal Çalışmacı ve 1 Hemşire çalışmaktadır.
Hastaların ilaç tedavisine uyumu sağlanmaktadır ”dedi.

Ağır ruhsal hastalığı olan kişilere verilen ruh sağlığı hizmetlerinin çok yataklı büyük hastaneler yerine ağırlıklı olarak toplum ruh sağlığı merkezlerinde verilmesi hedefleniyor. Bu merkezlerde hastaların aile ortamlarında izlenmesi, hasta ve yakınlarına yönelik rehabilitasyon çalışmalarının yapılması, hastaların yarı üretken hale gelmeleri, hastane yatışlarının azaltılması, kamu kurumları, sağlık çalışanları ve toplum kesimlerinde ’Toplumda Tedavi’ bilincinin oluşturması gibi amaçlar öngörülüyor.. Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.