banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

Viranşehir’de Obezite ile mücadele başladı

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçe Merkezi Maliye parkında açılan stantlarda bölge halkını obezite konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak üzere, “Obeziteyle Mücadele Standı” kuruldu.

Sağlık Grup Başkan vekili Dr.Murat Dönmez ve Dr.Ayşe Sinem Durna, Dr. Kudret Tuşan, Hemşire Seval Giray ve Sağlık memuru Çetin Ulumaskan’ın görevlendirildiği stantda gelen vatandaşlara, “obeziteyle mücadele, organ bağışı ile fiziksel aktivitenin önemi, yeterli ve dengeli beslenme” konuları hakkında bilgi verildi.

Konu ile ilgili gazetecilere bilgi veren Dr.Ayşe Sinem Durna, Sağlık bakanlığının Obezite ile Mücadele Programı” kapsamında Viranşehir toplumsal sağlığı merkezi olarak halka yönelik obeze ile mücadele çalışması yaptıklarını belirterek, insanların beden kitle endeksine bakıp kilolu olanları ise aile hekimlerine yönlendirdikleri söyledi.

Açılan stanta sağlık taramasından geçen vatandaşlar ise, Sağlık bakanlığının yapmış olduğu uygulamadan dolayı memnun olduklarını belirterek, sağlık bakanlığına teşekkür ettiler.

Haber: Mustafa Çapanak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.