banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası

Van'da 110 öğrenciye diş taraması yapıldı

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle, 10-15 yaş aralığında bulunan 110 öğrenciye ağız ve diş sağlığı eğitimi verilerek, diş taraması yapıldı.

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Edremit Toplum Sağlığı Merkezi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile yapılan ortak çalışması sonucunda 10-15 yaş aralığında olan 110 öğrenciye ağız ve diş sağlığı eğitimi verilerek, diş taraması yapıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Diş Hekimi Muhammet Zeybek, çocuklara doğru diş fırçalama tekniği, ağız ve diş sağlığının önemi, dişlere zarar veren asitli, şekerli ve sert gıdaların tüketilmemesi konusunda bilgi verdiklerini söyledi.

Zeybek, “Ağız ve diş sağlığını bozan faktörler, kişinin vücut sağlığını da doğrudan etkilemektedir. Diş ve diş eti hastalıkları bireylerde solunum yolu hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları, sindirim sistemi hastalıklarını artırmaktadır.” diye konuştu.

Taramada sorun tespit edilen çocuklar, sağlık kuruluşlarına yönlendirilirken taramadan geçen tüm çocuklara diş fırçası ve macunu dağıtıldı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.