banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Vali Güvenç, Hastanelerde incelemelerde bulundu
İl Sağlık Müdürü Hasan Demir ile birlikte ilk olarak Kan Tranfüzyon Merkezinin açılışını gerçekleştirilen Vali Güvenç’e Hastanenin Başhekimi Şahin Yaztürk yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.



Servislerde yatan hastaları ziyaret ederek memnuniyetlerini soran Vali Güvenç, yatan hastalarla ilgili refakatçileri ve doktorlarından bilgi aldı. Hastaların memnun oldukları yönünde beyanlarını dinleyen Vali Güvenç hastalara ve yakınlarına geçmiş olsun temennisinde bulundu.



Hastanenin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni de açan Vali Güvenç, yeni yapılan otoparkı da gezdi. Hastane çıkışında bir vatandaşın çocuğunun tekerlekli sandalye ihtiyacının olduğunu beyan etmesi üzerine Mehmet Altun’a tekerlekli sandalye alınması yönünde talimat verdi.



Hastaneden ayrılmadan önce yeni yapılan otoparkı ve SGK’ya ait lojmanların bulunduğu alanı da inceleyen Vali Güvenç burada çalışan taksicilerle de sohbet etti.



Balıklıgöl Devlet Hastanesinden ayrılırken bir açıklama yapan Vali Güvenç, hastanede bulunan hastaların aldıkları hizmetten dolayı memnun olmasının sevindirici olduğunu söyleyerek, hastane çalışanlarına bu memnuniyetten dolayı teşekkür etti.



Vali Güvenç, eski SSK hastanesine ait olan lojmanları Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne devredileceğini belirterek, 7 bin 500 metrekarelik alanı kapsayan lojmanların yerine Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne devretmek üzere 250 yataklı yeni bir hastane yapmayı planladıklarını bildirdi.



Daha sonra Toptancılar Sitesi’nde hizmet veren Tek Adımda Hizmet ve Yeşilkart bürolarına geçen Vali Güvenç, yapımı devam ve şu an faaliyet gösteren yeşil kart bürolarını gezdi. Birim çalışanlarından yeni yapılan büroları için herhangi bir eksikliklerinin olup olmadığını soran Vali Güvenç’e çalışanlar bilgisayar ihtiyaçlarının olduğunu bildirdi. Bilgisayarlarının 10 gün içinde alınacağını söyleyen Vali Güvenç, çalışanlardan vatandaşlara güler yüzle, iyi hizmet vermelerini talep etti.



Toptancılar sitesi esnafını da ziyaret eden Vali Güvenç, esnaflarla bir süre sohbet ettikten sonra Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçti. Vali Güvenç’i, burada Hastanenin Başhekimi Abdülkadir Yetişgin gezdirerek vatandaşlara verdikleri hizmetler hakkında bilgi verdi. Bilgisayarla randevu sistemi hakkında çalışanlardan bilgi alan Vali Güvenç, hastaneye gelen bir vatandaşın yerine randevu talebinde bulundu. Randevu bilgisayar üzerinden aldıktan sonra bir de telefonla randevu alan Vali Güvenç, telefonu yanıtlayan personeli verdiği hizmetten dolayı tebrik etti. Diyaliz servisini de gezen Celalettin Güvenç, burada tedavi gören hastalara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bir hastanın ilçeden geldiğini ve ilçelere de bu hizmetin verilmesi yönünde talebini Vali Güvenç, ilçelere bu hizmetin götürülebilmesi için İl Sağlık Müdürlüğü’ne talimat verdiğini ve gerekli inceleme ve çalışmaların yapılacağını söyledi.



Hastaların Transferiyle İlgili Toplantı Yaptı



Hastanelerde yaptığı incelemelerin ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Konferans Salonuna geçen Vali Celalettin Güvenç, Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu ve Şanlıurfa da hizmet veren hastanelerin başhekimleriyle bir araya geldi.



Vali Celalettin Güvenç’in geçtiğimiz ay kurumlardan aldığı brifing kapsamında İl Sağlık Müdürlüğünün düzenlediği toplantıda uçak ambulans ve helikopterle transfer edilen hastalarla ilgili konu gündeme gelmişti. İl Sağlık Müdürlüğü’ne Vali Celalettin Güvenç’in talimatı üzerine hastaların başka illere uçak ambulans ve helikopterle transfer edilmelerine sebep olan konularla ilgili ilde hizmet veren tüm hastanelerin başhekimlerinin katılacağı ve fikir alışverişinde bulunacağı bir toplantı tertiplenmesini talep etmişti. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Konferans Salonunda başhekimlerin de katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Vali Güvenç, İl Sağlık Müdürü Hasan Demir bir sunum yaparak Şanlıurfa’dan başka illere uçak ambulans ve helikopterle transfer edilen hastaların neden nakil edildiği yönünde bilgi aldı.



İl Sağlık Müdürü Hasan Demir 2010 yılından uçak ambulansla 56 ve helikopterle 63 olmak üzere toplam 119 hastanın, 2011 yılında ise uçak ambulansla 50 ve helikopterle de 19 olmak üzere toplam 69 hastanın Şanlıurfa’dan başka illere transfer edildiğini anlattı.



Başhekimlerin görüşlerini dinleyen Vali Güvenç, hastaların başka illere transfer edilmesi yerine, transferlere neden olan ihtiyaçların ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Bir hastanın başka ile transfer edilmesine neden olan malzeme eksikliğinin uçağın geliş dönüş masrafından daha az olduğunu anlatan Vali Güvenç, bir vantilatörün 45 milyara mal olduğunu ancak uçağın Şanlıurfa’ya gelişinin ve dönüşünün bundan daha masraflı olduğunu bildirdi. Başhekimlerden bu konuların ortadan kaldırılması için gerekli çalışmaların başlatılmasını isteyen Vali Güvenç, hükümetin merkezi bütçesinin, İl Özel İdare kaynaklarının bu eksikliklerin giderilmesi için yapılacak çalışmalar için kullandırılabileceğini ve hastanelerin döner sermayelerinin de bunun için kullanılması gerektiğini belirtti. Şanlıurfa’nın sağlık sektöründe çok kötü durumda olmadığına da değinen Vali Celalettin Güvenç, başhekimlerden verilen hizmet kalitesinin yükseltilmesi için gerekli çalışmalar yapılmasını istedi.



Bu yıl Şanlıurfa’dan diğer illere uçak ambulans veya helikopter ile başka illere transfer olmalarına neden olan sorunları tek tek ele alan Vali Güvenç, konun uzmanlarını da dinledi.
www.balikligol.com




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.