banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

URFA'DA YAPILDI! YAPAY DAMAR İLE HAYATA TUTUNDU

62 yaşındaki hasta karın ağrısı şikâyetiyle Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisine başvurdu. Hastanedeki tetkiklerinde karın içi aortunda genişleme tespit edilen hastaya operasyon planlandı.

Hayati tehlikesi olan ve damarda yaklaşık 8 cm lik genişleme bulunan hasta, hemen ameliyata alındı, 2,5 saat süren başarılı operasyonla genişleyen damarının yerine yapay damar takıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Alaa Hijazi ve Op.Dr. Arif Yasin Çakmak, yoğun bakım sürecinin ardından servise alınan hastayı ziyaret etti.

Hastalık hakkında bilgi veren Op. Dr. Alaa Hijazi; “Karın içerisinde yerleşen anevrizmalar karın ağrısı veya sıklıkla bele doğru yayılan ağrı ile ortaya çıkmaktadır. Abdominal aort anevrizması karın içinden geçen, iç organlara ve bacaklara kan taşıyan damarın genişlemesidir. Aort damarında 5 cm üzerinde genişleme oluşması hayati tehlike oluşturmaktadır. Bu hastalık daha çok 60 yaş üstü sigara içen ve yüksek tansiyon olan erkeklerde görülmektedir. Bizim hastamızda da Aort Anevrizması vardı. Yaklaşık 7,5- 8 cm bir anevrizma oluşmuştu. Hastamızı ameliyata alarak genişleyen damarı yapay damar ile değiştirdik. Şuan hastamızın genel durumu iyi bugün taburcu edeceğiz.” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.