banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Urfa'da sağlık alanında önemli bir operasyona imza atıldı

23 Yaşında Suriye uyruklu kadın hastamız, Suriye'de savaş sırasında yakınında bomba patlaması sonucu yaralanmış ve Suriye'de bir hastanede bir süre yattıktan sonra taburcu edilmiş. Fakat sonraki günlerde ayağında, bacağında ve kalçasında toplardamarlar belirginleşmeye ve büyük keseler oluşturmaya başlamıştır.

Türkiye'ye gelip ilimizde Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kalp ve Damar Cerrahisi kliniğine başvuran hastamızın toplardamarlarında dışarıdan görünen çok sayıda keselerin mevcut olduğu tespit edildi. Bu keseler, görüntü olarak hastayı rahatsız etmekle beraber hastada çabuk yorulma ve çarpıntı yapıyordu.
Gerekli tetkikleri yapılan hastamızın sol uyluk ve bacağında atardamar ve toplardamar arasında çok sayıda kaçak bağlantı olduğu tespit edildi (Arteriyovenöz Malformasyon). Hasta ve yaEmedavi için ortak karar alındı. Açık ameliyatın mümkün olmadığı ameliyatta, kapalı yöntemle özel bir malzeme kullanarak kaçak bağlantıların içine girildi ve damarlar tedavi edildi. Tedavi sonrası ilk gecede keseler gözle görülür bir şekilde küçüldü. Kapalı yöntem cerrahi uygulandığı için hastamız bir gecelik yatış sonrası taburcu edildi. Hastamız bir kaç gün içinde kendini çok daha iyi hissetmeye başladı.
Hastanın ikinci hafta kontrolünde tüm bacağı ve kalçası tam olarak düzelmişti. Kendini hem görüntü hem de fiziksel olarak daha iyi hissediyordu.
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaptığımız bu işlem hem boyutu hem de zorluğu açısından Şanlıurfa ve bölgede ilk olmakla beraber, ülkemizde de sayılı vakalardandır.
Bu zor vakayı, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sunulan imkânlarla Kalp ve Damar Cerrahisi'nde gerçekleştirmek hepimizi mutlu etti.
Hastamıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.