banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato Gökhan Sazdağı

Urfa'da Medikalciler Sorunlarını anlattı

Medikal Sektör temsilcileri, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek’i makamında ziyaret ederek sektör sorunlarını iletti. Kamudan ödeme beklediklerini de dile getiren Medikalciler, çözüm konusunda Başkan Peltek’ten destek talep etti.
Güneydoğu Medikalciler Derneği Başkanı Ahmet Bulut ve Şanlıurfa Medikalciler Derneği Başkanı Ömer Resul ile beraberlerindeki dernek üyeleri ve dernek üyeleri ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek’i makamında ziyaret ederek sektörlerinin sorunlarını iletti.
Sağlık sektörüne medikal ve tıbbi malzeme temin eden firmaların temsilcileri, Ülkelerin en stratejik öneme sahip sektörlerinden olan sağlık sektörünün ayakta kalabilmesi için tedarik zincirince aksama olmaması gerektiğini bu minvalde kamuya verilen tıbbi malzemelerinin ödeneklerinin acilen ödenmesi hususunda yetkililerden çözüm beklediklerini ifade etti.
Medikal ve tıbbi malzeme sektörünün kamu ve üniversite hastanelerinden aylardır ödeme alamadığını aktaran Güneydoğu Medikalciler Derneği Başkanı Ahmet Bulut,” Özellikle yaşadığımız bu zorlu pandemi sürecinde sağlığın ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu bir kez daha idrak etmiş olduk. Sağlık sektörünün parçası olan medikal ve tıbbi malzeme sektörü uzun zamandır, kamu ve üniversite hastanelerinden ödeme alamıyor. Geri ödeme süreleri; kamu hastanelerinde 14-15 ayı, üniversite hastanelerinde ise 36 ayı geçmektedir. Sektörümüzü olumsuz yönde etkileyen bu durumun çözülmesini bekliyoruz” dedi
Şanlıurfa Medikalciler Derneği Başkanı Ömer Resul, “Sektörümüz ödeneklerini alamadığından iflasın eşiğine gelmiştir, Şanlıurfa İl sağlık müdürlüğünden sektör temsilcilerinin yaklaşık 100 milyon TL alacağı bulunmaktadır. Sektör temsilcileri aylar öncesinde verdikleri malzemeyi bugün iki katı fiyatına alıyor. Ödemelerimizin acilen yapılmasını bekliyoruz.” diye konuştu.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi odası 24. Meslek Komitesi (Medikal, Eczacılık ve Itriyat Meslek Grubu) Üyesi Abdulkadir Güllü ise “Sektörümüz, vadesinde tahsil edemediğimiz alacaklar yüzünden sıkıntı yaşıyor. Sağlık sektörü kovid-19 pandemisi nedeniyle zorlu bir dönem geçiriyor ancak bunula beraber içinde yaşadığımız süreçte ilaç ve tıbbi cihaz sanayimizin büyümesi ve gelişmesi için üreticisinden satıcısına, kullanıcısına kadar tedarik zincirindeki tüm paydaşların işbirliği ve güç birliğine ihtiyaç var” dedi.
ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, vatandaşların kesintisiz sağlık hizmeti alabilmesi için medikal ve tıbbi malzeme sektörünün desteklenmesi gerektiğini belirterek, sektörün yaşadığı başta tahsilat problemini olmak üzere tüm sorunlarını ilgili bakanlıklara ileteceklerini sorunların çözümü için gerekli ziyaretleri yapacaklarını dile getirdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.