banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Urfa'da Başarılı Operasyon: makineye kaptırılan el 4 ameliyatla kurtarıldı

Şanlıurfa'da tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan 42 yaşındaki Bakır Dipbakuz’un makineye kaptırdığı kolunda kemik, kas ve tendon yaralanmaları oluştu. Elinde ve kolunda yüzde 60 a yakın yumuşak doku kaybı mevcut olan hasta ambulansla Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Acil Serviste ilk müdahalesi yapılan hastaya acil ameliyat planlandı.
Bu tarz zor ve riskli ameliyatları başarı ile gerçekleştiren El Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Numan Atılgan tarafından ameliyatı planlanan hastanın ilk müdahalesi yapılarak elin ve kolun dolaşımı sağlandı. Yumuşak doku hasarına bağlı kemik ve tendonları açıkta olan hastaya enfeksiyonu engellemek için aşamalı olarak iki kez enfekte ve cansız dokularına temizlik ameliyatı yapıldı. Ciddi yumuşak doku defekti olan hastanın uyluğundan eline serbest doku nakli planlandı. 7 saat süren zorlu ameliyatla uyluğundan alınan 35*25 cm büyüklüğündeki doku, hastanın eli ve koluna nakledildi.
Op. Dr. Atılgan yapılan başarılı operasyonla ilgili şunları söyledi;  “Hastamıza aşamalı olarak 4 ameliyat gerçekleştirdik. Ameliyat sonrası takiplerinde problem yaşamadığımız hastamızın taburculuğunu planlanmaktayız. Böyle ciddi ve kompleks yaralanmalar hastanemiz el cerrahisi kliniğinde başarıyla yapılmakta olup hastanemizin güçlü alt yapısıyla bölgemize hizmet vermeye hazırız” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.