banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Urfa'da 65 Yaş ve Üstü Hastalara Özel Hizmet Veriliyor

Geriatri, dâhiliyenin bir yan dalıdır. Dâhiliye uzmanı olduktan sonra 3 yıl daha yaşlı sağlığı alanında eğitim alınarak geriatri uzmanı olunur. Geriatri bölümüne 65 yaş ve üzerindeki tüm bireyler başvurabilir.

Tedavi için birbirinden farklı polikliniklere müracaat ederek şifa arayan hastalar artık tek poliklinikte muayene olabilecek. Yüksek tansiyon, şeker hastalığı, kalp ve damar hastalıkları, kronik akciğer hastalıkları, Parkinson hastalığı, hormonal problemler, enfeksiyon ve kanser gibi kronik hastalıkların tedavisi artık tek çatı altında geriatri polikliniğinde yapılabiliyor.

Hastanede Geriatri uzmanı olarak görev yapan Doktor Çağatay Çavuşoğlu, Geriatri polikliniğinde yaşlı bireylerin yaşam kalitesini arttırmak için hizmet verildiğini ifade ederek şunları söyledi; “Polikliniğimizde 65 yaş üstü hastalara hizmet verilmektedir. Her hastanın muayenesi 30-45 dakika sürmekte ve hastalar detaylı olarak kapsamlı geriatrik değerlendirmeden geçmektedir. Hastaların sosyal yaşamı, günlük aktiviteleri, günlük yaşamda çektiği zorluklar, bilişsel sorunları, beslenme problemleri, bununla beraber kas hastalıkları, hareket problemleri düşme, idrar kaçırma, bası yarası gibi problemler burada değerlendirilmektedir.”

Hastaların randevuya ihtiyaç duymadan randevusuz bir şekilde geriatri polikliniğine başvurulabildiğini belirten Dr. Çavuşoğlu, ”Kronik hastalıkları olan, diyabet, tansiyon, şeker, kalp, kemik erimesi gibi hastalıklarda tek bir poliklinikte değerlendiriliyor. Böylece hastalarımız poliklinik poliklinik gezmek yerine tek bir poliklinikte tüm hastalıkları takip ediliyor. Aynı zamanda hastaların tüm ilaçları değerlendirilip, eksiltilmesi gerekenler varsa eksiltilip düzenli bir biçimde nasıl kullanılması gerektiği hastalara anlatılarak, gereksiz ilaç kullanımının ve olası yan etkilerinin de önüne geçiliyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.