banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Bursa’da, özel bir hastane tarafından Dünya Prematüre Doğum Günü’nde farkındalık oluşturmak amacıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü Dr. Mustafa Esgin, “Her bebek daha kaliteli bir yaşamı hak ediyor. Bunun için prematüre konusunda toplumun bilinçlenmesine yardımcı olmalıyız.” dedi.

Dr. Mustafa Esgin, erken doğan bebeklerin uzman hekimler tarafından yeni doğan yoğun bakım ünitesinde mutlaka izlenmesi gerektiğini vurgulayarak, 37 haftadan önce doğan bebeklerin prematüre olarak kabul edildiğini söyledi.

Türkiye’de 10 bebekten 1’inin prematüre olarak doğduğuna işaret eden Neonatoloji Uzmanı Dr. Birgül Mutlu, “Ülkemizde her yıl toplam 150 bin bebek prematüre olarak doğuyor. Bunların 50 bini ise bin gramın altında bir kilo ile hayata gözlerini açıyor. Günümüzde sağlık sektörünün oldukça gelişmiş olması, bu bebeklerimizin yaşama şansının artmasına yardımcı oluyor.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de prematüre doğuma dikkat çekmek için 8 yıldır çeşitli etkinliklerin yapıldığını ifade eden Dr. Mutlu, prematüre doğuma dikkat çekmek için mor rengin seçildiğini belirterek, mor rengin masumluğu temsil ettiğini söyledi.

“Bursa’da prematüre doğum yüzde 10 civarında”

Prematüre doğuma birçok faktörün sebep olduğunu kaydeden Mutlu, Bursa’da prematüre doğum oranının yüzde 10 civarında olduğunu belirterek, prematüre bebekleri yaşatmak için çok iyi bir ekibin olması gerektiğini vurguladı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.